Yeni Bakış'tan Gamze Pir Baykur'un haberine göre, Güney Kıbrıs’tan KKTC’ye 919 gr 316 mg Hintkeneviri, 26 gr 950 Kokain ve 28 mg Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde ithal ederken suçüstü yakalanan zanlı Niyazi Gür ile Çağlar Özeltural almış oldukları tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Kanunsuz uyuşturucu madde ithali” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlarıyla ilgili olarak teminat maksatları bakımından dün mahkemeye çıkarılan zanlı Gür ile Özeltural’ın teminat duruşması 24 Mayıs tarihinde devam edecek.

Zanlı Özeltural’ın telefonunda uyuşturucu fotoğrafları bulundu

Meselenin tahkikat memuru Hüseyin Özdesoy, 12 Mayıs tarihinde alınan bir bilgide zanlı Niyazi Gür ile Çağlar Özeltural’ın Güney Kıbrıs’ta oldukları ve KKTC’ye gelirken yanlarında uyuşturucu madde getireceklerinin öğrenildiğini söyledi. Aynı gün zanlı Gür ile Özeltural’ın   Akyar Kara Giriş Kapısı’ndan  zanlı Özeltural’ın yönetimindeki ticari araçla KKTC’ye giriş yaptıkları esnada tespit edilerek alıkonulduklarını belirten Özdesoy, konu araçta arama yapıldığını anımsattı. Özdesoy, araç içerisinde yapılan aramada toplam 919 gr 316 mg ağırlığında Hintkeneviri türü uyuşturucu madde, 26 gr 950 mg Kokain türü uyuşturucu madde ve 28 mg Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde bulunduğunu belirterek, zanlı Gür’ün üzerinde 310 TL ile 120 Euro, zanlı Özeltural’ın ise üzerinde 590 TL nakit para bulunduğunu açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmada zanlı Özeltural’ın kullanımdaki cep telefonu içerisinde 2 Mayıs 2018 tarihinde çekildiği ve uyuşturucuyu temin ettikleri kişiye gönderdikleri tespit edilen bir miktar uyuşturucunun fotoğrafının tespit edildiğini açıklayan Özdesoy, zanlıların cep telefonlarının Data İnceleme Uzmanı tarafından incelenmesine devam edildiğini belirtti. 

6 parmak izi tespit edildi

Polis Memuru Hüseyin Özdesoy, konu uyuşturucu maddelerin muhafaza edildiği naylonların Parmak İzi İnceleme Şubesi’ne gönderildiğini anımsatarak, uzmandan alınan bilgide emareler üzerinde 6 adet farklı şahıslara ait parmak izine rastlandığını ve parmak izlerinin kimlere ait olduğunun araştırıldığının öğrenildiğini açıkladı. 

Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın devam ettiğini ancak zanlıların etki etme olasılığının bulunmadığını belirten Özdesoy, ileride yargılandıkları zaman alabilecekleri cezadan korkup kaçma ihtimalleri bulunan zanlı Niyazi Gür ile Çağlar Özeltural’ın davaları görüşülünceye değin 3 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesini talep etti.

Avukatlar cezaevi talebine itiraz etti

Zanlı Niyazi Gür ile Çağlar Özeltural’ın avukatları cezaevi talebine itiraz etti. Talebe itiraz eden Niyazi Gür’ün avukatı, müvekkilinin eşi ve babasını mahkemede tanık olarak dinletti. Zanlı Gür’ün avukatı ile zanlı Özeltural’ın avukatı mahkemede dinletmek üzere başka tanıkları hazır edebilmelerine olanak sağlamak amacıyla tehir talebinde bulundu. 

Duruşma 24 Mayıs’ta devam edecek

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökhan Asafoğulları, zanlı Niyazi Gür ile Çağlar Özeltural lehine yeni tanıkların dinlenmesine olanak sağlamak ve teminat duruşmasına devam etmek üzere duruşmayı 24 Mayıs tarihine tehir etti.