Gamze Pir Baykur

Mağusa’da Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından evinde yapılan aramada yaklaşık 8 gr ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ile içerisinde uyuşturucu madde bulunduğuna inanılan 2 adet sarma sigara bulunan zanlı Ali Kasımoğluları almış olduğu tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde alma” suçlamalarıyla ilgili olarak dün mahkemeye çıkarılan zanlı Kasımoğluları tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.

Zanlının tahkikata etki etme olasılığı yok...

Meselenin tahkikat memuru Özgür Biçenleroğlu, 11 Nisan tarihinde zanlı Ali Kasımoğluları’nın evinde yapılan aramada evin çeşitli yerlerinde toplam 8 gr ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ile içerisinde uyuşturucu madde olduğuna inanılan 2 adet sarma sigara bulunduğunu açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın devam ettiğini ancak zanlının tahkikata etki etme olasılığının bulunmadığını belirten Biçenleroğlu, zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Teminata bağlandı...

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı Ali Kasımoğluları’nın kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine, 3 bin TL nakdi teminat ödemesine ve 2 KKTC vatandaşının 25’er bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi.