Havadis'ten Devrim Demir'in haberine göre, Gönyeli’de ikamet eden E.E’ye ait demirleri çaldıkları gerekçesi ile gözaltına alınan Ahmet Özsakallı ve Hüseyin Özsakallı, “Sirkat” suçundan dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde yargıç huzuruna çıkarıldı.

Zanlılar hakkındaki soruşturmayı yürüten polis memuru mahkemedeki ifadesinde olayın 5 Kasım 2017 tarihinde, saat 07.30 sıralarında meydana geldiğini ve çalınan demirlerin maddi değerinin bin 178 TL olduğunu kaydetti.

Polis, zanlıların KKTC yurttaşı olduklarını, Ahmet Özsakallı’nın 4, zanlı Hüseyin Özsakallı’nın ise 4 aylık ikiz çocukları olduğunu belirtti.

Zanlıların polise gönüllü ifade verdiklerini kaydeden polis, her ikisinin de suçu kabul ettiklerini dile getirdi.

Polis, olayla ilgili soruşturmanın tamamlandığını ve zanlıların mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Teminata bağlandılar

Mahkemeden söz hakkı alan zanlı Ahmet Özsakallı, söz konusu demirlerin 40-50 kilo kadar olup piyasa değerinin de 50 TL civarında olduğunu söyledi. Zanlı söz konusu demirleri ayrıca topraktan aldıklarını ve geçimlerini bu şekilde sağladıklarını dile getirdi.

Mahkeme, her yurt dışına çıkışını yasaklayarak, tüm seyahat belgelerinin ve kimliğinin polise teslim edilmesi, 10’ar bin TL’lik kefalet senedi imzalanması ve haftada birer gün ispat-ı vücut yapmaları koşulu ile iki zanlının da davaları görüşülünceye kadar serbest kalmalarına emir verdi.

Mahkeme, zanlıların teminat şartlarını yerine getirmemeleri halinde tutuklanarak 20’şer gün süre ile Merkezi Cezaevi’nde tutuklu kalmalarına emir verdi.