Avukat Hasan Yücelen’den, Başbakan Tufan Erhürman’ın sosyal medya hesabı üzerinden İskele Piknik alanındaki Nevruz kutlamaları esnasında tutuklanan kişiler bağlamında yaptığı açıklamasına cevap geldi.

Yücelen, teminat şartlarının mahkemece belirleneceğini ifade ederek, yapılanın ‘yönlendirme ve müdahale’ olduğunu savundu.

Yücelen’in açıklaması şu şekilde:

“Teminat şartlarını mahkeme belirler bu nedenle yargıyı etki altına almak ve teminata bağlanıp serbest kalmalarını sağlamaktır. Belki de mahkeme veya savcılık tutuklu yargılanmaları talep edecek. Polisin tahkikatının sonunda bulgular mahkemeye intikal ettirilecek ve teminat şartlarına mahkeme karar verecek şu anda teminata bağlanıp serbest kalacaklar söylemek bir yerde yargıyı ve savcılığı etki altına almak ve teminat ile serbest kalmalarını sağlamak gibi algılanabilir! Belki de mahkeme gelecek davalar, kaçma ihtimalleri ve başka etkenlerden tutuklu yargılanmalarına karar verebilir. Şu anda teminata bağlanıp serbest kalacaklar demek mahkemeye bir yerde etki etmek niyeti olarak algılanabilir!”