Devrim Demir

Lefkoşa’da hafta sonu trafik kontrolü sırasında, yol içerisinde şüpheli görülerek aranan JV 151 plakalı araçta kendilerinden geçmiş vaziyette bulunan Mehmet Aytun ve Oktay Demir aleyhindeki soruşturma tamamlandı.

Zanlılar, teminat talebiyle dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, zanlıların ileride yargılanıncaya kadar yurt dışına çıkışlarını yasaklayarak, KKTC vatandaşı 2 kişinin 50’şer bin TL’lik kefalet senedi imzalaması koşuluyla serbest bırakılmalarına karar verdi.

Suçlarını kabul ettiler

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’nde görevli polis memuru Halil Dümenci zanlılar Mehmet Aytun ve Oktay Demir’in kanunsuz uyuşturucu madde “Tasarruf” suçundan tutuklandıklarını anlattı.

Halil Dümenci,  zanlıların trafik kontrolü yapan göreli ekipleri tarafından bulunduğunu ve Narkotik Şube’ye bilgi verilmesi üzerine olay yerine gidildiğini söyledi.

Dümenci,  zanlı Mehmet Aytun’un kullanımındaki araçta yapılan aramada, turuncu renk naylon parçasına sarılı yaklaşık 5 Gram ağırlığında bonzai,  klima üfleme panjuruna sıkıştırılmış beyaz renk kağıt içerisinde yaklaşık yarım gram bonzai,  ve uyuşturucu içiminde kullanılan ve içerisinde uyuşturucu madde kalıntısı bulunan nargile şekline getirilmiş 0,5 Litrelik pet su şişesi ve metal çubuk ele geçirildiğini anımsattı.

Soruşturma memuru, zanlılardan yapılan sorgulamada uyuşturucu içtiklerini itiraf ettiklerini, zanlı Mehmet Aytun’un ifade vererek söz konusu uyuşturucu maddeyi aynı gün ismi tespit edilen 1 kişiden aldığını itiraf ettiğini kaydetti.

Soruşturmanın tamamlandığını ifade eden Dümenci, her iki zanlının da yargılanıncaya kadar mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanması talebinde bulundu.