Devrim Demir

Lefkoşa’da alınan ihbar üzerine hafta sonu bir otele yapılan operasyonda tutuklanan sahte kimlik satıcısı Aykut Tarkuç ve kimliği almaya çalışan Irak uyruklu Nasıh Bahaalddın aleyhindeki soruşturma tamamlandı.

Aleyhlerinde alınan tutukluluk süresi dolan zanlılar, dün teminata bağlanmak üzere mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar zanlıların davaları görüşülünceye kadar yurt dışına çıkışlarını yasaklayarak, 8’er bin TL nakit, zanlı Tarkuç’un ise KKTC vatandaşı 2’şer kefilin 30’ar bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

Soruşturma tamamlandı

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Hüseyin Ergüleç mahkemede verdiği ifadesinde, 28 Nisan 2017 tarihinde saat 19.30 ile 20.30 saatleri arasında polis ekipleri tarafından mahkeme emri ile Lefkoşa’da faaliyet gösteren Royal Hotel isimli iş yerinin 101 numaralı odasında bir arama gerçekleştirildiğini açıkladı.

Ergüleç, odaya girildiği sırada zanlı Aykut Tarkuç’un daha önceden temin ettiği Dasislav Donchev adına düzenlenen ve üzerine zanlı Nasıh Bahaaldin Muhealddin’in fotoğrafının yapıştırılan sahte Bulgaristan pasaportunu zanlı Iraklı zanlı Muhealddin’e verdiği sırada her iki zanlının da suçüstü yakalandığını anımsattı.

Ergüleç,  soruşturmanın tamamlandığını Tarkuç’un KKTC vatandaşı Muhaalddin’in ise ülkede turist statüsünde bulunduğunu belirterek uygun bir teminata bağlanmalarını talep etti.