Girne Belediyesi ve Çatalköy Belediyesi’nin ortak prodüksiyonu olan “Düdüklüde Kıymalı Bamya” oyununun önceki akşam Lefke’de sahnelendiği sırada bomba paniği yaşandı.

Oyunun oynandığı saat 21.00 sıralarında biri salonun yan kısmında, ikisi de Lefke Belediye binasının ana giriş kapısı önündeki park yerinde patlatılan el yapımı ses bombalarının, tuz ruhu ve foil kağıdından imal edildiği belirlendi.

Güvenlik kameralarında görüldü

Belediye binası üzerinde bulunan güvenlik kameralarından olay an ve an görüntülendi. Olayın görgü şahitleri de olduğu öğrenilirken, belediye idaresinin olayı bir gün sonra (dün) polisin bilgisine götürdüğü öğrenildi. Polis konunun bilgisine getirilmesinin ardından olayla ilgili geniş soruşturma başlattı.

Kamyon şoförü tuz ruhu almış

Havadis muhabirinin elde ettiği bilgilere göre,  polise, oyunun sahne dekorlarını Lefke’ye taşıyan kamyon şoförünün AKM’ye yakın bir marketten tuz ruhu ve foil kağıdı aldığı yönünde, ifade verildi. Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, personelin olaydan bir gün sonra güvenlik kamera kayıtlarını inceleyince, şüpheli durum üzerine polise başvurma ihtiyacı duyduklarını kaydetti. Kaya, polisten, salonda kısa süreli paniğe neden olayla ilgili kişi veya kişilerin tespit edilerek gerekli işlemlerin yapılmasını istediğini söyledi.

Polis: Resmi şikayet yapılmadı

Polis Basın Subaylığı, “Polise resmi şikayet yapılmadı. Polis sosyal medyadan öğrendiği olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı” açıklamasında bulundu.

Açıklamada,  meçhul şahıs veya şahıslar tarafından pet şişe içine tuz ruhu konulup foil kağıdı sıkıştırılarak hazırlanan ve patlatılan düzeneklerdeki karışımın, zarara değil ancak bölgede paniğe neden olduğu kaydedildi.