Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektörü Necdet Osam’ın görevden aldığı, birçok yolsuzluk iddialarının içinde adı geçen bir şahsın, DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu (VYK) tarafından DAÜ VYK sekretaryasına danışman olarak atandığını savunarak bunu kınadı.

TKP Yeni Güçler Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Emiroğluları yazılı açıklamasında,  DAÜ’de yanlış icraatlar yapıldığını savundu ve DAÜ Güney Kampüsü’nde devam eden yurt inşaatlarını örnek olarak gösterdi.

Emiroğluları, DAÜ Güney Kampüsü bölgesinde üçü tamamlanmış olan ve yaklaşık 30 milyon dolara mal olan altı adet yurt binasının alt yapısının yapılması için 5,8 milyon TL altyapı parası ödendiğini fakat alt yapısının yapılmadığına ileri sürdü.

Gerekli altyapı ve fizibilite çalışması yapılmadan verilen yurt izinlerinin kabul edilemez olduğunu da kaydeden Emiroğluları, DAÜ yönetiminin plansız ve programsız yaptığını belirttiği bu gibi çalışmaların hem bölgeye hem de DAÜ’ye ciddi anlamda zarar verdiğini iddia etti.

Yıllardır bekleyen özerk DAÜ yasasının ne kadar acil ve elzem olduğunun bir kez daha ortaya çıktığını belirten Emiroğluları, “ Ne yazık ki ne geçmişteki hükümet partileri ne şu andaki UBP-DP Azınlık Hükümeti, nede Meclisteki muhalefet partileri CTP ve TDP gerekli adımları bugüne kadar atmamışlardır. DAÜ yasası yıllardır meclis komitesinde görüşülmesine rağmen bir türlü belli bir zümrenin ve siyasi partilerin menfaatleri uğruna komite de bekletilmektedir” dedi.

Halk Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay’ın hala DAÜ yasasına göre anti yasal bir şekilde 13.000 TL Maaş aldığını da iddia eden Emiroğluları, DAÜ’deki uygulamaları eleştirdi.