Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği İskele Şube Başkanı Ali Abdurrahmanoğlu uzun süreden beridir dernek binası için çalıştıklarını kaydederek böylesi mübarek bir ayda temel attıkları için mutlu olduğunu söyledi.

Dernek binasının yerini tesis eden dönemin İskele Kaymakamı Ahmet Cenk Musaoğlulları’na teşekkür eden Abdurrahmanoğlu, hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek konuşmasını tamamladı.

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Celal Bayar da söz konusu temel atma töreninin Kıbrıs Türk halkının gelecekteki teminatı olarak gördüklerini ifade ederek 1974 Mutlu Barış Harekatı ile Ada’nın kuzeyinde bir devlet, vatan yaratıldığını anlattı.

Konuşmaların ardından Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın sözlerinin yer aldığı iki adet çerçeveli panoyu dernek yetkililerine takdim etti.

Töre yaptığı kısa konuşmada Türkiye’nin etkin ve fiili garantörlüğünün önemine değinerek, Türk ordusunun bu Ada’dan asla çıkmayacağını belirtti.

Konuşmaların ardından dernek binasının temeli atıldı.