Yeni Bakış'tan Gamze Pir Baykur'un haberine göre, Mağusa’da uyuşturucu alışverişi yaptıkları tespit edilen zanlı Mohammad Reza Jazanı, Pedram Khan Mohammad ve Gloria Daniel Essien almış oldukları tutukluluk sürelerinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldılar.  “Kanunsuz uyuşturucu madde alma”, “Kanunsuz uyuşturucu madde verme” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlarıyla ilgili olarak dün mahkeme huzuruna çıkarılan zanlı Jazanı, Mohammad ve Essien tutuksuz yargılanmak teminata bağlandılar.

Soruşturma tamamlandı

Meselenin tahkikat memuru Mahir Türe, 15 Mart tarihinde alınan bir bilgide zanlı Mohammad Reza Jazanı’nın kullanımındaki araçta uyuşturucu madde olduğunun öğrenildiğini söyledi. Aynı gün zanlı Jazanı’nın kullanımındaki aracın Gülseren bölgesinde park halindeyken tespit edildiğini belirten Türe, araç içerisinde yapılan kontrolde zanlı Jazanı ile zanlı Pedram Khan Mohammad’ın tespit edildiğini söyledi. Türe, zanlı Jazanı ile Mohammad’ın konu araçta tespit edilmesinin ardından araçta yapılan aramada toplam 1 gr Hintkeneviri ile 18 mg Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde bulunduğunu açıkladı. Zanlıların gönüllü ifade vererek konu uyuşturucu maddeleri zanlı Gloria Daniel Essien’den 100 TL karşılığında 1 gram olarak aldıklarını itiraf ettiklerini belirten Türe, zanlı Jazanı ile Mohammad’ın itirafı üzerine zanlı Essien’in de tespit edildiğini söyledi. Türe, zanlı Essien’in evinde yapılan aramada ise 85 mg ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde bulunduğunu açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Türe, zanlıların uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Teminata bağlandılar

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökhan Asafoğulları, zanlı Mohammad Reza Jazanı, Pedram Khan Mohammad ve Gloria Daniel Essien’in kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışlarının men edilmesine, 5’er bin TL şahsi kefalet senedi imza etmelerine ve haftada 2 gün en yakın polis karakoluna giderek ispatı vücutta bulunmalarına emir verdi.