Teoman Turan

Girne’de 9 Ağustos tarihinde 2 gram kokain türü uyuşturucu madde ile yakalanan Yusuf Koşar ile Koşar’a uyuşturucu sattıkları öne sürülen Devrim Gezmişel ve Murat Tabakoğlu dün Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada 8 gündür tutuklu bulunan Koşar’ın teminata bağlanması talep edilirken, bir gün tutuklu kalan zanlılar Devrim Gezmişel ile Murat Tabakoğlu için ek süre talep edildi.

Duruşmada zanlılar hakkındaki iddiaları aktaran polis, Girne-Çatalköy bölgesinde şüpheli hareketler sergileyen zanlı Yusuf Koşar’ın üzerinde arama yapıldığını ve 2 gram kokain bulunduğunu söyledi. 

Polis, tutuklanan zanlının ifadesinde uyuşturucu maddeyi zanlılar Devrim Gezmişel ve Murat Tabakoğlu ile irtibata geçip 350 TL karşılığında temin ettiğini söylediğini aktardı.        

Zanlı Koşar’ın 10 Ağustos tarihinden beridir tutuklu olduğunu, zanlılar Devrim Gezmişel ile Murat Tabakoğlu’nun ise arandıklarını öğrenince 15 Ağustos tarihinde polise teslim olduklarını kaydeden polis, zanlı Koşar hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını ancak diğer iki zanlı hakkındaki soruşturmanın ise devam ettiğini söyledi. 

Polis, zanlı Koşar’ın teminata bağlanmasını talep ederken diğer iki zanlının tutukluluk süresinin uzatılmasını istedi.

Mahkeme, zanlılar Devrim Gezmişel ile Murat Tabakoğlu’nun 4 gün daha tutuklu kalmasına, zanlı Koşar’ın ise bir kefilin 50 bin TL şahsi kefalet senedi imzalaması ve yurt dışına çıkış yasağı şartları ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.