Elçin Tuncel’in hazırlayıp sunduğu Öğlen ajansına konuk olan UBP Milletvekili Zorlu Töre gündemde öne çıkan gelişmeleri yorumladı. Muratağa-Sandallarda 1974’te Rumlar tarafından öldürülen ve son çalışmalarla kimlikleri tespit edilen 4 şehite düzenlenen cenaze töreni ile ilgili düşünceleri sorulması üzerine Töre, 1974 te insanların vahşice ve barbarca şehit edildiklerine dikkat çekerek bu törenlerin her yıl devlet töreniyle olması gerektiğini maalesef yerel anma etkinlikleri şekline dönüştürüldüklerini söyledi. Zorlu Töre, önceki gün yapılan törende ilk kez devlet erkanının da orada olmasından mutluluk duyduğunu söyledi. 

RUMLAR BİZİ EŞİT HALK OLARAK GÖRMELİ” 

Türk silahlı kuvvetlerinin, Türk ordusunun ortadan kalması durumunda ilerde yine başımıza Muratağa Sandallar da yaşanan katliamların aynısının geleceğini belirten Töre, Rum toplumunun tamamının barbar olduğunu söylemediğini ama Kilisenin vermiş olduğu eğitimin Rum kesiminin %80’ini ve %90’ını Türk düşmanı olarak yetiştirdiğini ve Türkleri adada azınlık olarak gördüklerini belirtti. Töre, Rumların önce bizi eşit halk olarak idrak etmesi gerektiğini söyledi. 

“DEVLETTEN DEVLETE GÖRÜŞMELER YAPILMALI” 

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıcıya yönelik eleştirilerde de bulunan Töre, federasyon kararının Cumhuriyet meclisinden hemen kaldırılmasını ve Federasyon görüşmelerinin bir daha olmaması gerektiğini devletten devlete görüşmelerin olabileceğini söyledi. Rumların Türk askerine ve ordusuna karşı işgal ordusu işgalci söylemlerini kabul etmediğini belirten Töre, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın da kendini aldanmaya yönelik ifadelerini de reddettiğini söyledi.