Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen oy verme işlemi bugün saat 19.00’da tamamlandı.

UBP Kurultayı’nda Divan Başkanlığı görevini yapan Zorlu Töre,  BRT Ana Haber’de canlı yayına katılarak kurultayı değerlendirdi.

Töre, 7 binin üzerinde katılım olduğunu belirterek, “7800 oy pusulası dağıtıldı, ancak net bir bilgi sayımdan sonra netleşecek. İyi bir katılım oldu”dedi.

Kurultayda  11 bin 898 üye oy kullanma hakkına sahip olduğunu ve bunlardan ne kadarının oy kullandığının sayımdan sonra belli olacağını ifade eden Töre, elektrik kesintisi nedeniyle bazı partililerin manuel olarak oy kullanıldığını da dikkati çekti.

Töre, bu nedenle bilgisayardan çıkan sayının tam net olamayacağını ifade eden Töre, “imza ve manuel oyların sayımı ile kaç kişinin oy kullandığını belirleyeceğiz. Sonra başkanlık için kullanılan oylar sayımına geçilecek”dedi.

Başkanlık seçiminin bugün netleşmesi halinde ise Parti Meclisi için kullanılan oyların sayımına geçileceğini ifade eden Töre,  başkanlık seçiminin ikinci tura kalması halinde ise Parti Meclisi için kullanılan oyların haftaya  başkanlık seçiminden sonra sayılacağını açıkladı.

Parti Meclisi için kullanılan oy sayımının elde ve gözlemcilerin yanında yapılacağını belirten Töre, Parti Meclisi üyelerinin  rahat olmasını istedi.

Töre, Başkanlık seçim sonucunun bu akşam saat 22:00 sıralarında belli olabileceği görüşünü de dile getirdi.

İki gün süren kurultayda küçük sıkıntılar haricinde büyük olayların yaşanmadığını belirten Töre, partiye üye olduğunu söyleyen ancak listede  isimlerinin olmaması nedeniyle oy kullanamayan kişilerin olduğunu ve bundan da üzüntü duyduklarını söyledi.

Zorlu Töre, Yüksek Seçim Kurulu’nun verdiği liste çerçevesinde partililerin oy kullandığını da vurguladı.

Töre, üyeliğinin üzerinden 6 ay geçen her partilinin oy kullanabileceğini belirtti.

Kurultayda çok ciddi bir demokrasi şöleni yaşandığını anlatan Töre, kurultayda büyük bir gerginlik ve büyük bir kavga olmadığını belirterek, sonucun hayırlı olması temennisinde bulundu.