Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı ve Ulusal Birlik Partisi 21’inci Olağan Kurultay’ın Divan Başkanı Zorlu Töre, Kurultay Başkanlık Divanı’nın bugün toplanarak Hüseyin Özgürgün’ün adaylıktan çekilme kararını görüşeceğini açıkladı.

Zorlu Töre, Hüseyin Özgürgün’ün ikinci tura katılmama yönündeki irade beyanının eline ulaştığını belirtti. Töre, beyanın divan tarafından bugün saat 11:00’de görüşülerek genel başkanlık seçiminin sonucunun açıklanacağını söyledi. Töre, Parti Meclisi üyelikleri ile ilgili oyların ise büyük ihtimalle Cumartesi günü saat 09:00’da Atatürk Spor Salonu’nda sayılmaya başlanacağını kaydetti.

Prosedür ile ilgili olarak ise Töre, tüzük gereği ikinci tura kalan iki adaydan birinin ayrılması halinde en yüksek oyu alan adayın başkan ilan edileceğini divanın da bunu zapt-ı rapt altına aldığını söyledi. Genel başkanın ilan edilmesinin ardından göreve başlayabileceğini de ifade eden Töre, divanın bunu bugün ilan etmesi halinde yeni başkanın görevine başlayabileceğini belirtti.

Zorlu Töre, divanın kararının bugün Yüksek Seçim Kurulu’na bildirileceğini de ifade etti.