Mehmet Aydın'ın Brezilya'da görüşme yaptığı Kıbrıslı noter ortaya çıktı ve aralarında geçen konuşmayı anlattı. Noter Kamil B. yatırım danışmanı olduğunu, Aydın ile Kıbrıs'ta yapacakları yatırımlar için görüştüğünü anlattı. “Noter olduğumu öğrenince eşinden boşanmak istediğini, bu işlemleri başlatmamı istedi. Vekaletname vermek istedi. Ama bunun ancak hazırlığını yapabileceğimi, işlemler için kendisinin Kıbrıs'a gelmesi gerektiğini söyledim” ifadelerini kullanan Kamil B., Çiftlik Bank hakkındaki olayı uçakta öğrendiğini belirtti.

Çiftlik Bank soruşturması kapsamında Kırmızı Bülten ile aranan CEO Mehmet Aydın'a dair yeni bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor. Kıbrıs Postası’ndan Rahmican Çalışkan'ın ulaştığı Mehmet Aydın'ın Brezilya'da görüşme yaptığı Kıbrıslı noter Kemal Buba, Mehmet Aydın ile yaptığı görüşmeyi anlattı. Aydın ile 'yatırım danışmanı' sıfatıyla görüştüğünü söyleyen Kemal Buba, “Mehmet Aydın Kıbrıs’ta yatırım yapmak için girişimlerde bulundu” dedi.

“İSKELE BÖLGESİNDEKİ BİR ARAZİYİ ALMA GİRİŞİMLERİ OLDU”

Mehmet Aydın’ın kendisine “Kıbrıs’tan nasıl mal alabilirim?” dediğini aktaran, Kıbrıslı Noter Kemal Buba, kaçak CEO Mehmet Aydın ile Kıbrıs'a yatırım için geldiklerinde, mali müşavir olan bir arkadaşı vasıtasıyla tanıştığını anlattı. Mehmet Aydın’ın İskele bölgesindeki bir araziyi alma girişimlerinin olduğu belirten Buba, “İskele’deki arazi hakkında görüştük. Araziyi de gördük, Brezilya’ya da arazi yatırımını görüşmek için gittim” dedi. 1 yıl önce Mehmet Aydın’ın KKTC’ye geldiğini söyleyen Kemal Buba, gelme nedeninin tanışma maksatlı olduğunu ifade etti.

“Yatırım planlarını konuştuk. Kanuni prosedürleri ve diğer bürokratik detayları anlattım” ifadelerini kullandı.

"HEMEN BOŞANMAK İSTİYORDU"

Mehmet Aydın’ın eşinden boşanmak istediğini Aktaran Buba, “Noter olduğunu öğrendiğinde eşinden boşanma istediğini söyledi.” dedi. Aydın’ın boşanma ile ilgili herhangi bir bilgi vermediğini söyleyen Kıbrıslı Noter Kemal Buba, “Vekaletname vermek istedi. Ama bunun ancak hazırlığını yapabileceğimi, işlemler için kendisinin Kıbrıs'a gelmesi gerektiğini ve gerekli evrakları Kıbrıs’tan toplaması gerektiğini söyledim. Kabul etti. 'Tamam geleceğiz' dedi. Bir an önce boşanmak istiyordu. 'Daha erken olmaz mı?' diye sordu. Ben de prosedürü anlatarak 'Olmaz' dedim. Bana kimlik bilgilerini attılar ama işlemleri başlatmak için Kıbrıs'a gelmedikleri için bir işlem yapılmadı” ifadelerini kullandı.

"UÇAKTA ÖĞRENDİM"

Çiftlik Bank hakkındaki olayı 8 Mart’ta dönüşte uçakta öğrendiğini belirten Kemal Buba, “Haberleri okurken Türkiye Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın soruşturma raporunu gördüm. Şok oldum. Yanımdakilere de 'Bu nedir, nasıl bir şey yaptınız' diye sordum. Brezilya'ya yatırım danışmanlığı için gitmiştim. Onların ne yaptıkları, ne işler yaptıklarıyla ilgili bir bilgim yok. Kıbrıs'ta yatırım yapacakları için benden bilgi aldılar. Daha sonra da bir ilişkimiz olmadı” dedi.