Tosunoğlu, Özersay’ın popülizme boğularak bankanın itibarını hiçe saydığını savunduğu basın açıklamasında, Kooperatif Merkez Bankası’nın devletten alacaklarının tahsili için hazırlanan protokolün UBP kanadınca geciktirildiğini ifade etti.

Tosunoğlu’nun açıklaması şöyle:

"Her şeyden önce şunu ifade etmek isterim ki Kooperatif Merkez Bankası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüttüğüm süre içerisinde birlikte çalışma fırsatı bulduğum, özveriyle ve fedakarca çalışan, kurumlarına her durumda sahip çıkan tüm Kooperatif çalışanlarına teşekkür etmek isterim. Kooperatif Merkez Bankası bu ülkenin siyaset üstü kurumlarından biri olması gerekirken maalesef 1 yıl içerisinde ülkemizde yapılacak genel seçimler sebebiyle, siyasi rant hesaplarıyla kurumumuza ve şahsıma çeşitli saldırılar yapılmıştır. Özellikle bu saldırıların başını çeken HP Genel Başkanı Kudret Özersay’ın popülizme boğularak bir bankanın yasalar tarafından korunan itibarını hiçe sayması, kendisinin devlet adamlığı sorumluluğundan ne kadar uzak olduğunu göstermiştir.

Kooperatif Merkez Bankası gerçekten yapısal olarak güçlü ve doğru yönetildiği takdirde gittikçe güçlenmeye aday bir banka ve halkımızın öz varlığıdır. Bankanın finansal hiçbir sorunu olmadığı gibi, görev yaptığım süre içerisinde de bankanın gerek mevduat sayıları gerekse karlılığı ciddi miktarlarda artmıştır. Bu da belirli çevrelerin ciddi şekilde rahatsız olmasına sebep olmuştur. Görevde olduğumuz sürede üzerinde en çok çalıştığım konulardan bir tanesi de Devletin Kooperatif Merkez Bankası’na olan borçlarını ödemesi konusu olmuştur. Bu konuda anlaşma yapılmış olmasına rağmen hükümetle imzalamak için hazırladığımız protokolün teknik heyetler ve özellikle hükümetin UBP kanadı tarafından geciktirilmesi görev süremiz içerisinde karşılaştığımız en büyük engellerden biri olmuştur. Devletin Kooperatif Merkez Bankası’na olan borçlarını ödemekten imtina etmesi bize göre kabul edilebilir bir yaklaşım değildir. Hükümet içerisindeki krizin benim özellikle bu konudaki ısrarlarım sebebiyle daha da büyümemesi ve yapılacak spekülasyonlarla Kooperatif Merkez Bankası’na daha fazla zarar gelmemesi için görevimden istifa ettiğimi kamuoyunun bilgisine sunarım."