Duygu Alan

Girne’de Zeytinlik yolu üzerinde, İsmet Dülgeroğlu Sokak’ta inşa edilen 8’er kat, 2 binadan oluşan inşaata ait trafo odasının inşa edileceği yer, mahalle sakini, Pembe Demireğe’nin şikayet konusu oldu.

Demireğe, trafo odasının evinin yatak odasına çok yakın yerde inşa edilecek olmasına isyan etti.

Kendisinin ve ailesinin can güvenliğinin tehlikede olduğunu söyleyen Demireğe, olası bir arızada trafonun patlaması durumunda hem kendilerinin hem de evlerinin ciddi zarar görebileceğini ifade etti.

Demireğe, söz konusu trafo odasının rüzgarı keseceği için ayrıca gürültülü olacağından ciddi rahatsızlık vereceğini de kaydetti.

Pembe Demireğe, yetkililere Havadis aracılığı ile çağrıda bulunarak, trafo odasının yerinin değiştirilmesini istedi.

Demireğe: Hesabını kim verecek?

Pembe Demireğe, endişelerini yetkililere ilettiklerini ve trafo odasının söz konusu inşaat alanının içerisinde başka bir yere inşa edilmesi için yetkili kurumlara müracaatta bulunduklarını ancak olumlu yanıt alamadıklarını ifade etti.

Pembe Demireğe şunları söyledi: “İnşaat yaklaşık 3 ay önce başladı. Çok katlı iki ayrı apartman yapılıyor. Bu apartmanlara ait bir de trafo yapılacak, trafo odası da bahçe duvarımın bitiminde, yatak odama 5 ayak mesafede yere inşa edilecek. Bu odanın yüksekliği en az 3 metre olacak dolayısıyla hem havayı kesecek hem de gürültüsü ile ciddi rahatsızlık verecek. En önemlisi de bu tehlikeli bir oda elektrik akımı yüksek olacak, radyasyon saçacak. Belediyeye ve Kıb-Tek’e durumu anlattık, rahatsızlığımızı dile getirdik. Yetkililer bize inşaatın izinlerinin alındığını ve bir şey yapılamayacağını söyledi. Mağdur olduk. Bir arıza olsa ve trafo patlasa en yakınında olarak ben ve ailem, evim zarar görecek. Böyle bir durumda hesabını kim verecek? Bu kabul edilebilir bir durum değildir.”

Bolat: İnşaat mimari plana göre yapılıyor

Şantiye kalfası Ömer Bolat, söz konusu inşaatın yap-sat modeli, 8’er kattan oluşan 2 ayrı bina şeklinde konut inşaatı olduğunu belirtti.

Bolat, inşaatın gerek belediyeden gerekse Şehir Planlama Dairesi’nden gerekli tüm izinler alınarak başlatıldığını ifade ederek,  “Mimari plana göre inşaat yapılıyor. Trafo odası ile ilgili bize yer değişimi yapılacağına ilişkin herhangi bir bilgi verilmedi. Aksi söylenmediği sürece biz proje ne ise onu inşa edeceğiz” dedi.