Melin Dobran

Üzerinde uyuşturucu madde ile ülkeye giriş yapmaya çalışırken narkotik detektör köpeği Liz’in tepki vermesiyle yakalanan zanlı Orhan Kantar hakkındaki soruşturma tamamlandı. Zanlı üç gün tutukluluğun ardından dün teminat talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Kaza mahkemesinde gerçekleştirilen tutukluluk duruşmasında zanlı hakkındaki iddialar aktarıldı. Soruşturmayı yürüten polis, 19 Ağustos tarihinde saat 11.10 sıralarında ülkeye giriş yapmak için Ercan Havaalanı’nda muhaceret işlemleri yaptıran zanlıya devriye gezene narkotik detektör köpeği Liz’in tepki verdiğini söyledi. Polis, zanlı üzerinde yapılan aramada bir gram ağırlığında hintkeneviri türü madde bulunarak emare olarak alındığını belirtti. 

Zanlının suçüstü hali gereği tutuklandığını, gönüllü ifade verip suçunu kabul ettiğini belirten polis, üç gündür tutuklu bulunan zanlının davasında hazır olması için teminata bağlanmasını talep etti. 

Mahkeme, Kuzey Kıbrıs’a turist vizesiyle giriş yapan zanlının tutuklu yargılanmasına ve bu amaçla 3 gün süre ile cezaevine gönderilmesine emir verdi.