Taner Ulutaş 

Girne’de bulunan Lord’s Palace isimli otelin ses kirliliği, turistlerin dünyaca ünlü bir marka olan ‘tripadvisor’ a diğer otelleri ve Girne’yi şikayet etmesine neden oluyor.

‘tripadvisor’, seyahatleriniz ve otel konaklamalarınız ile ilgili yorumlarda bulunabileceğiniz ve bir otele gitmeden önce otelle ilgili yorumları okuyabileceğiniz, yeni nesil turizm rehberi olan internet sitesi.

DİĞER OTELLER DE NASİBİNİ ALIYOR

'Lord’sPalace Otel’in çevresinde bulunan diğer oteller de, ses kirliliğinden nasibini alıyor. Turistler, gürültüden dolayı otelleri terk edip tripadviser'e kötü yorumlarda bulunuyor ve oteller kaçan turist başına 300€ ceza ödemek zorunda kalıyor.

‘tripadvisor’a yapılan kötü yorumların, ülke turizmini kötü şekilde etkilediği biliniyor.  

OTELLER KAÇAN TURİST BAŞINA 300 EURO CEZA ÖDÜYOR

Turgay Hilmi konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 'Lord’sPalace Otel’in yaptığı müzik ruhun gıdası değil zehridir. Cuma akşamı otel önünde eylem var. High Life Otel, Oscar ve Vuni Place’de turistler, gürültüden dolayı otelleri terk edip tripadviser'e yazılar yazıyorlar. Oteller kaçan turist başına 300€ ceza ödüyorlar. Ciklos’tan,Bellapais, Çatalköy’e kadar uyuyamıyoruz. Bu gece ( geçtiğimiz akşam) yine gümbür gümbür ses açtılar “dedi.

Turgay Hilmi açıklamasına devamla,  “üstelik de saat 04:20’ye kadar da devam ettiler. Bu böyle gidemez. Yarın eylem için gerekli adımları atıyorum. Eğer ben bu adımı atmaya mecbur kaldıysam bir şeyler tamam değildir” ifadesinde bulundu.

"SABAH DÖRTTE HALEN ÇOK YÜKSEK SESLE MÜZİK ÇALIYOR"

Zehra Çelebi ise sosyal medyadaki paylaşımında, “benim evim Cratos’un yanındadır. Geçen yıl her Çarşamba,Cuma,Cumartesi geceleri uyuyamıyoruk. Evimizin camlarını değiştik. Yine uyuyamadık. Şükürler olsun işletmesi değişti. Ve bu yaz rahat ettik. Cumartesi gecesi de Lord’un yanında arkadaşlara yemeğe davetliydik . Sabah 4 te ayrıldık. Halen çokyüksek sesle müzikçalıyordu” dedi.

"HAFTALARDIR BU SORUN DEĞİŞMİYOR"

Chile Özşener ise açıklamasında,  “haftalardır bu sorun değişmek bilmiyor. Ve daha da yükseltti sesini müziğin. Ben Ozanköy'de kalıyorum. Çarşamba, Cuma ve Cumartesi bize uyku yok.Sabah 4'e kadar ve diyorsunuz ki ses seviyesi düşürüldü haaha. Şaka ediyorsun galiba” dedi