Kıbrıs Türk Otelciler Birliği, Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği ve Kıbrıs Türk Restorancılar Birliği, Elektrik Kurumu’nun devreye koyduğu 3’lü tarifeyi ve işletmelere uygulanan tarifeleri eleştirdi.

Kıbrıs Türk Otelciler Birliği, Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği ve Kıbrıs Türk Restorancılar Birliği, Elektrik Kurumu’nun devreye koyduğu 3’lü tarifeyi ve işletmelere uygulanan tarifeleri eleştirdi. 3 birlik gazete ilanları vererek uygulamaya giren yeni sistemi eleştirdi. “Buyurun Anahtarı size verelim” temalı ilanlarda hükümete ve Elektrik Kurumu’na ciddi bir eleştiri yöneltildi.

Birlikler, Elektrik Kurumu’nun hedef şaşırtıcı ilanlarının arkasında ticari tarifeye 1 Nisan itibarıyla yüzde 22 ile yüzde 27 arasında zam yapıldığını belirtti. İlanda son 8 ayda ise toplam zammın yüzde 60’i bulduğu kaydedildi.

Birlikler halihazırda ödemekte zorluk çektikleri elektrik faturalarına insaf ve mantık sınırlarının aşılarak zam yapıldığını ifade etti.

İlanda şu ifadelere yer verildi: “Bu denli yüksek elektrik maliyetlerinin sektörümüzde hizmet ve ürün fiyatlarına yansımasıyla birlikte, zaten ulaşımın pahalı olduğu ülkemizde, turizm ürünlerinin rekabet edebilirliği kalmayacak. Bunun neticesi olarak meydana gelecek zincirleme artışlar tüm maliyetlerimiz öngörülemez bir seviyede artıracaktır.

Buna ilaveten bu zammın topyekün bir enflasyon etkisi yaratacağı, esnafın işini alt üst edeceği ve tüm halkın temel ihtiyaç maddelerini etkileyeceği bilinmelidir.

İlgili kurumdaki yanlış ve çarpık yönetimin yarattığı zarara ülkemiz turizmini, tüm esnaf ve üreticilerini topyekun KKTC halkını ortak etmeye çalışarak hepimizi batışa ve perişanlığa sürüklediğinizi biliniz.

Biz diyoruz ki; buyurun otel, restoran ve tüm işyerlerinin anahtarlarını siz hükümet yetkililerine verelim, bu tesisleri bu astronomik elektrik maliyetleri ile siz çalıştırın.