Sosyal medya kullanıcıları, özellikle “YouTuber”lar, vergiden kaçınmak için kendilerini KKTC üzerinden gösteriyor. Konuyla ilgili Kıbrıs Postası’ndan Rahmican Çalışkan'a konuşan Gelir ve Vergi Dairesi Müdürü Özdemir Kalkanlı, denetimlerin olduğunu, buna rağmen, maalesef bu konunun önüne geçemediklerini ifade ederek, tespit edilenlerden ise, vergi alındığını açıkladı.Elektronik denetleme konusunda, eksikliklerin olduğunu dile getiren Kalkanlı, sorunun tüm dünyada yeni olduğunun altını çizerek, “Bu konunun üzerine, ileriki günlerde, daha sert gideceğiz” dedi.

“TASARRUF EDİLEN PERSONEL, DENETİME YÖNLENDİRİLECEK”

Elektronik denetleme üzerine altyapı çalışmalarının tamamlandığını ve yazılımların değiştirildiğini aktaran Özdemir Kalkanlı, 2 Mayıs’ta İnternet Vergi Dairesi’nin açılışını yaptıklarını, vatandaşların da ödemelerini artık internet üzerinden yaptığını anlattı.Elektronik vergi sistemi ile personel tasarrufu sağladıklarını belirten Kalkanlı, dolayısıyla, tasarruf edilen personelin de denetim ağırlıklı yönlendirilmesini planladıklarını sözlerine ekledi.

“TÜRKİYE İLE İSTİŞARE YAPTIK”

Sosyal medya kullanıcılarının vergiden kaçınmasının tüm dünya ülkelerinin ortak problemi olduğuna dikkat çeken Gelir ve Vergi Dairesi Müdürü Kalkanlı, ülkemizde denetimlerin artacağını ifade etti. Konuyla ilgili birimin henüz olmadığına dikkat çeken Özdemir Kalkanlı, elektronik kontrollerin yapılması için Türkiye ile istişare yaptıklarını söyledi.