Havadis'te yer alan habere göre, İngiltere’de 2005 yılında işlediği cinayetlerin cezasını çekmek için iade edildiği Türkiye’den firar edip 3 yıl sonra KKTC’de yakalanan Yılmaz Gümüş, dün muayene için götürüldüğü hastaneden firar etti

İngiltere’de 2005 yılında üç kişiyi öldürmek suçundan üç kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapse mahkûm edilen ve Türkiye’ye iade edildikten sonra cezaevindeyken firar ederek KKTC’ye kaçan Yılmaz Gümüş, KKTC polisinin elinden de kaçmayı başardı.

Polisten yapılan açıklamada, “KKTC’ye kanunsuz giriş” suçundan Girne Polis Müdürlüğü’nde tutuklu bulunan Gümüş’ün dün saat 17.00 sıralarında rahatsızlanması sonucu Girne Dr. Akçiçek Hastanesi’ne götürüldüğü, Gümüş’ün hastaneden firar ettiği kaydedildi.

Polis açıklamasında, Yılmaz Gümüş’ün 45 yaşlarında olup, firar anında üstünde beyaz t-shirt, altında ise koyu renk kot pantolon giymekte olduğunu belirtildi, Gümüş’ü görenlerin en yakın polis merkezine bilgi vermesi istendi.

Türkiye’den firar edip KKTC’ye kaçtı

Yılmaz Gümüş, İngiltere’de bir binayı ateşe vererek üç kişinin ölümüne sebebiyet vermekten 2005 yılında üç kez ömür boyu hapse mahkûm edilmiş, cezasını çekmek için Türkiye’de iade edilmişti.

Gümüş, 2015 yılında Türkiye’de hapis cezasını çektiği ceza evinden babasının cenazesi için izinli çıktığı sırada firar ederek,  plakası ve kime ait olduğu bilinmeyen TIR dorsesinde Girne Turizm Limanı’ndan KKTC’ye kaçmıştı.

İhbar üzerine Girne’de 2 Mayıs 2018 tarihinde tespit edilerek tutuklanan Gümüş, Girne Kaza Mahkemesi’nde yargıç huzuruna çıkarılmış hakkında 2 gün tutukluluk emri alınmıştı.

Polisteki 2 günlük tutukluluk süresinin dolmasına müteakip 4 Mayıs 2018 tarihinde yeniden mahkemeye çıkarılan Gümüş hakkında 7 gün daha tutukluluk emri alınmıştı.