UBP’de durumlar hiç de iç açıcı değil. UBP’liler kavga edebilecekleri bir parti bulamazlarsa illaki kendi aralarında kavga edecekler. Bunu yıllardan beridir bir gelenek haline getirdiler. 27 milletvekili olan bir partinin elbette sorunları büyük olur. Herkesi memnun etmek hiç de kolay değil. Temmuz ayından bu yana parti meclisi hiç toplanamamıştı. Bugün UBP parti meclisi gündemsiz toplanıyor. Başbakan’ın müsteşarı Hüda Aksoy toplantı ile ilgili dün gün boyunca sağı solu aradı. Bize gelen bilgiler göre; UBP parti meclisi bugün tartışmalara sahne olacak. Ama belli ki Başbakan İrsen Küçük de toplantı ile ilgili önlemini almıştır.

Son günlerde konuşulan 12 muhalif milletvekiline karşı onun da vereceği bir cevap vardır. Aldığımız duyumlara göre;  eğer kendisine karşı sert muhalefet yapanlar olursa Başbakan bugünkü parti meclisi toplantısında erken seçim kararı ile karşılık verebilir. Bize göre; şu anda Başbakan’ın en büyük silahı da bu olur. Hangi milletvekilini erken seçim kararı kurtarır ki? Biz yine de böyle bir karar çıkmasını beklemiyoruz, ancak politikacıların da kendilerini sağlama almak için her yolu denedikleri bir gerçek. Bugün UBP parti meclisinde neler olup bitecek çok merak ediyoruz?

Bize gelen bilgilere göre; parti meclisinde söz alıp konuşmak isteyen çok. Ama toplantı sonrasında UBP olarak kamuoyuna verilecek mesaj da bize göre çok önemli. Kısacası; yedi ay aradan sonra UBP parti meclisi bugün toplanıyor. Parti meclisinde neler olup bitecek merak ediyoruz? Eğer sizde merak ediyorsanız yarın neler olup bittiğini bizden öğren imkanı yakalayacaksınız.

 

 

BOŞ KOLTUKLARA NASIL KONUŞABİLİYORLAR?

Öyle anlaşılıyor ki; meclis bu dönem yeni  yasalardan dolayı biraz daha fazla mesai yapacak. Hemen hemen her hafta vekillerimiz geç saatlere kadar mecliste mesai yapıyorlar. Peki ama yeni yasalar toplumu tatmin ediyor mu? Bize göre; etmiyor.! Ama en azından demode olmuş yasalardan kurtuluyoruz. UBP hükümetinin bu dönem meclisten geçirdiği ve geçireceği her yasa bir yerde sorun oluyor. Çünkü muhalefet milletvekilleri yasaların geçmemesi için mecliste saatlerce konuşuyorlar. Dün yine faiz yasası ile toplanan meclis geç saatlere kadar mesai yaptı. Milletvekillerinin yasa ile ilgili yaptıkları konuşmalar BRT2 kanalından canlı yayınlanıyor. 50 sandalyesi bulunan mecliste konuşmalar sırasında bir veya iki kişinin meclis genel kurulunda olduğu görülüyor. Milletvekilleri meclis kürsüsüne çıkıp konuşma yapıyor ama genel kurulda hiçbir milletvekili yok. Bu görüntüler BRT ekranlarından yansıtılırken halk da ister istemez yorum yapıyor. Dün bizi arayan bazı vatandaşlar BRT televizyonu da olmasa acaba milletvekilleri meclis kürsüsüne çıkıp saatlerce konuşma yaparlar mıydı? Vatandaşın bu tespiti bize göre yerinde bir tespit çünkü meclis kürsüsünde konuşan vekil BRT’nin canlı olarak yayın yaptığını biliyor. O bakımdan genel kurulda biri olmasa da ekran başında izlendiğini biliyor. Kısacası; bu manzara bizlere hoş gelmiyorsa da vekillerin umurunda değil. Çünkü her eve konuk oluyorlar.

 

 

MESAJI OLAN ALSIN

 

Sn.Ali KANSU;Şu çiğ köfteyi UBP’ye alıştırdığın kesin de yakında bütün örgütler isterse nasıl baş edecen doğrusu merak ettik. Sen en iyisi ara ver ki başına üşüşmesinler.

Sn. Muhammet YAŞARATA;Zaman ne çabuk geçiyor değil mi? Geldin gidiyorsun ve iki laf edemedik. Neyse bu gelişinde kaptanı da alalım ve bol bol sohbet edelim. Gördüğün gibi ben de çok yoğun ve yorucu bir hafta geçirdim.

Sn. Bulut AKACAN; Dün akşam geç saatlere kadar milletvekilleri ile birlikte sen de mecliste mesai yaptın. Faiz mağdurlarının haklarını aramak hayli uğraştın ama yasa istediğin gibi olmadı. Gördüğün gibi bu iş yine bankalara yaradı. Haciz işlemleri altı ayda tamamlanacak olan yine borçluya oldu.

Sn.Sunat ATUN;Gemileri yaktım diyorsun da bu iş bu gerginlikle hayra alamet gözükmez. Bir işi yapmadan önce düşünmek gerekmez mi

Sn.İbrahim ÖZSOY; Büyük geçmiş olsun.Duyduğuma göre Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde tedavi görüyormuşsun. Safra kesesinde taş var dediler; bir an önce iyileş ve aramıza dön; hastalık sana yakışmıyor sevgili dostum.

Sn.Özgün FARUK; Lefke’deki mal mülk davası aldığımız bilgilere göre çok heyecanlı bir şekilde devam ediyormuş. Söz konusu 6 bin Pound olan dava konusu milyon paund’a dayanmış. Çok kısa bir sürede mal değer kazanmış ne malmış be bu mal!

Sn.Serdar DENKTAŞ; Kurultay’daki konuşmanız iyi güzel de salonun doluluğu kimseyi tatmin etmedi. Sizi de etmediğinden eminiz.

Sn.Ali KANDULU; Sürpriz şekilde UBP’yi temsil etmen yanında düzgün duruşun ve diksiyonun beğenildi.Bu işleri gençlerin nasıl yapabileceğini de gösterdin. Tebrikler. Sınavı geçtin.

Sn.Dr.Faiz SUCUOĞLU;Soğuk havaya aldırış etmeden bütün mesaryayı turlaman birçok partili yanında vatandaşı memnun etmiş. Devam et...

Sn.Derviş EROĞLU; Uzlaşı kültürünüzü bir kez daha gösterip iki makam arasında Cratos’daki çatışmaya noktayı koymuşsunuz. Devlet adamlığı da bu olsa değil mi.?

Sn.Erman ÇİTİM; Bu yıl senin yılın olacak diyorlar. Baksana daha yılın başı adın birçok yerde dolaşmaya başladı. Yeni projeniz hayırlı ve uğurlu olsun.

Sn.Kemal ÖZTÜRK;Genelde bu tip kurultaylara destek Lefkoşa’dan olur ama sizin kurultay ada geneli olmasına rağmen vasat görüntü çizdi. Üstelik organizasyon da görüntüde zayıftı. Ne zayıftı diye sen sormadan ben söyleyim Cumhurbaşkanı bile kürsüde bardak bulamadığından suyunu bile şişeden içmiş. Vatandaş gördüğün gibi ne kadar detaycı...

Sn.Cengiz TUĞCAN;Kebaplar benden diyorsan herkes gelecek bilesin. Sen en iyisi Çarşamba’yı mezeyle geçir yoksa başa çıkamayacan.

Sn.Ümit HANSEL;2012 yılına çok hızlı girdik biraz süratimizi azaltalım çünkü peşimizde koşturan yok. Bu arada piyasaya Güney Afrika’dan güzel Kiraz geldi kilosu 35 TL hem de geçen akşam dediğinden!

Sn.Ülkem KARABİBER ;Bu kadar aktif DP’li olduğunu bilmeyenlere gösterdin. Zaman öyle bir zaman ki herkes iktidardan yana ya. Sen idealistim deyenlerdensin diyorlar. Tebrikler.

Sn.Dürü ÇÖREKÇİOĞLU; Yeni yılı ve yeni yaşını Avrupa’da karşıladın. Gördüğüm kadarı ile buraları artık sana dar gelmeye başladı. Yarın yine seyahate çıkıyorsun, bu sefer ki rotan Moldovya. Bizim için de gez sevgili dostum. Dünyalı olmak buna derler işte. Sana iyi uçuşlar...

Sn.Ersin TATAR;Birine yardım sözü verdin ama hala daha o kişi beklemededir haberin olsun. Bir düşün bakalım kime söz verdin da bekliyor.

Sn.Ergün SERDAROĞLU; Aldığımız bilgilere göre parti meclisinde çok sert bir konuşma yapmaya hazırlanıyormuşsunuz. Ne diyelim kolay gelsin...

Sn.Coşkun BUNDAK;Yeğenin için bastırmaya devam et zira bu işler imza atılıncaya kadar belli olmaz.

Sn.Necip ABİTOĞLU;Öyle sanıyoruz ki, Demirhan örgütünde işler tatlıya bağlandı. Dediklerine göre örgütün istediği gibi bir istihdam daha gerçekleşecek ve hiçbir sorun kalmayacak. Demek ki, ağlamayan çocuğa meme yok sözünü boşuna söylememişler.

Sn.İlkay KAMİL;Bakanlıktan sonra en pasif görüntü çizen vekilsin diyorlar. Gerçi tecrübe devlet ciddiyetini gerektirdiği kesin de en azından bir action arada lazım zira sevenleriniz çok ve bekler

Sn.Ahmet BAĞZIBAĞLI; Geçtiğimiz Cumartesi akşamı saat 20:17’den sonra sesin soluğun kesildi. Oysa; Cumartesi gecen uzun olacak sanmıştım. Hayırdır bir anda kayboluverdin? Kadir dersem çık, Duman dersem çıkma. KADİR...