Kıbrıs Postası'ndan Rahmican Çalışkanın TAK'tan da yararlananarak düzenlediği habere göre;  28 belediyenin tümünde meclis üyeliklerine aday gösteren ana muhalefet UBP, toplam 122 meclis üyeliği kazanarak Meclis Üyeliğinde birinci… 

2014 yerel seçimlerinde UBP Belediye Meclis Üyeliğindeki sandalye sayısını 102’den 122’ye çıkarırken CTP, 111’den 94’e düştü. 

DP ise 42’den 12’ye rekor bir düşüş yaşadı… TDP 14’ten 12’ye geriledi…

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), dün yapılan Yerel Kuruluş Organları Genel Seçimi’nde kazanan belediye başkanlarının ardından belediye meclis üyelerini, muhtarları ve ihtiyar heyeti üyelerini de ilan etti.

28 belediyede toplam 1092 meclis üyeliği adayının yarıştığı seçimde sandıktan başarıyla çıkan 280’i, 4 yıl boyunca belediye meclislerinde görev yapma hakkı kazandı. 

Siyasi partiler arasında en fazla meclis üyeliği kazanan 122 üyeyle ana muhalefet Ulusal Birlik Partisi (UBP) olurken ikinci sırayı 94 meclis üyeliği kazanan iktidarın büyük ortağı Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) aldı. Halkın Partisi (HP) 21, Demokrat Parti (DP) 12, Yeniden Doğuş Partisi (YDP) 18 ve

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) 12 meclis üyeliği kazandı. 

Meclis dışı siyasi partilerden TKP-YG ise bir meclis üyeliği elde etti.

İşte partilerin belediye meclis üye sayıları ve yüzdeliklere göre dağılımı:

UBP: 122  %43.57

CTP: 94  %33.57

HP: 21  %7.5

YDP: 18 %6.42

DP: 12   % 4.28

TDP: 12  %4.28

TKP: 1  %0.35

Belediye Meclisi Sandalye sayıları 2014 Seçimi

CTP: 111 (%40.8)

UBP: 102 (%37.5)

DP: 42 (%15.4)

TDP: 14 (%5.1)

BKP : 2 (%0.7)

YKP: 1 (%0.3)

PARTİLER KAÇ ADAY GÖSTERDİ, KAÇINI KAZANDI?

28 belediyenin tümünde meclis üyeliklerine aday gösteren ana muhalefet UBP, toplam 122 meclis üyeliği kazandı.

CTP, meclis üyeliklerine 27 belediyede aday gösterirken 26’sında başarılı oldu ve toplam 94 meclis üyesiyle belediye meclislerinde de temsiliyet hakkı kazandı.

14 belediyede meclis üyeliklerine aday gösteren HP, tümünde de seçim kazandı. 14 belediyede HP’li 21 meclis üyesi, 4 yıl boyunca hizmet verecek

DP, 7 belediyede meclis üyeliklerine aday gösterdi ve 6 belediyede 12 meclis üyeliği kazandı.

5 belediyede aday gösteren TDP tümünde de temsiliyet hakkı kazandı ve toplam 12 meclis üyeliği elde etti.

15 belediyede aday gösteren YDP, 12 belediyede toplam 18 üyeyle temsil edilecek.

3 belediyede meclis üyelikleri için yarışan TKP-YG, sadece bir belediyede 1 meclis üyeliği kazandı

28 belediyedeki meclis üyelikleri için aday olan 13 bağımsız adaydan hiçbiri başarılı olamadı. 

ÖNCEKİ SEÇİMLE MUKAYESE

Kıbrıs Postası, 2014-2018 ile 2018-2022 dönemi belediye başkanlarını ve meclis üyelerini karşılaştırdı. Belediyelerde tablo şöyle

LEFKOŞA 

Lefkoşa Belediye Başkanlığı’na yeni dönemde, yeniden TDP adayı Mehmet Harmancı seçildi. Seçim öncesinde belediye meclis üyeliğinde çoğunluğu CTP elinde bulunduruyordu. Ancak yeni seçim sonrasında belediye meclis üyeliklerinin çoğunluğunu UBP oluşturuyor. Lefkoşa’da eski meclis üyeliklerinin 8’ini uluşturan CTP, yeni dönemde bu sayıyı 3’e düşürdü. UBP ise, bu sayıyı 6’dan 9’a çıkararak, yeni dönemde Lefkoşa Belediyesi meclis üyeliğinde çoğunluğu kazanan parti konumunda. TDP de 6’dan 8’e çıkararak, meclis üyeliğinde ikinci parti oldu. Öte yandan, önceki dönemde, 1 meclis üyesi olan DP, bu sayıyı 2’ye yükseltti. Yerel seçimlere ilk defa katılan HP Lefkoşa’da 2 meclis üyeliği kazandı. YKP ise, 1 olan meclis üyeliği sayısını kaybederek, yeni dönemde Lefkoşa’daki meclis üyeliğinde yer almadı. 

GİRNE

Girne de belediye başkanını değiştirmedi ve Nidai Güngördü’yü yeniden başkanlığa getirdi. UBP Girne’de 6 olan belediye meclis üyeliği sayısını 7’ye çıkararak çoğunluğu oluşturan parti olma konumunu korudu. CTP, ise 5 olan sayısını koruyarak, ikinci parti konumunda. HP 2 meclis üyeliği alarak Girne belediye meclis üyeliğinde üçüncü parti oldu. YDP de 1 meclis üyeliği çıkardı. Öte yandan, 1 meclis üyesi olan DP ve 2 meclis üyesi olan TDP ise, yeni dönemde meclis üyesi çıkaramadı ve yeni dönemde Girne belediye meclis üyeliğinde yer almadı. 

GAZİMAĞUSA

Bağımsız Belediye Başkanı İsmail Arter ile yoluna devam eden Gazimağusa’da meclis üyeliğindeki çoğunluğu CTP’den alan UBP, 4 olan sayısını 6’ya çıkararak, yeni dönem Gazimağusa belediye meclis üyeliğinde birinci parti oldu. CTP ise, 7 olan üye sayısını 5’e düşürerek, ikinci parti konumunda. 3 üye çıkaran YDP ve 1 üye çıkaran HP yeni dönemde Mağusa belediye meclisinde yer aldı. 4 meclis üyesini 1’e düşüren DP ile 1 üye sayısını koruyan TDP de yeni dönemde Gazimağusa belediye meclisinde yer aldı. 

LAPTA

Lapta’da Belediye Başkanlığına seçilen Bağımsız Belediye Başkanı Mustafa Aktuğ, başkanlığı UBP adayı Fuat Namsoy’dan alarak, yeni dönem Belediye Başkanlığını yürütecek isim oldu. Lapta Belediye meclis üyeliğinde ise, 6 üye sayısını 5’e düşüren UBP, buna rağmen çoğunluğu kaybetmedi ve meclis üyeliğinde yeniden birinci parti oldu. CTP, ise 3 olan üye sayısını koruyarak, yeniden ikinci parti oldu. YDP 2 meclis üyeliği çıkaradı. DP ise, önceki dönemde 1 meclis üyeliğini kaybederek Lapta yeni dönem meclis üyeliğinde yer almadı. 

GÖNYELİ

Gönyeli de belediye başkanını değiştirmedi ve yeniden CTP adayı Ahmet Benli’yi Belediye Başkanlığı’na getirdi. CTP, Gönyeli belediye meclis üyeliğinde 7 olan üye sayısını 6’ya düşürdü, buna rağmen birinci parti oldu. UBP, ise 5 olan üye sayısını koruyarak yeniden ikinci parti konumunda yer alıyor. HP 1 meclis üyeliği alarak Gönyeli meclis üyeliğinde yer alan üçüncü parti oldu.  

İSKELE

İskele Belediye Başkanlığı’na yeniden UBP adayı Hasan Sadıkoğlu seçildi. Meclis üyeliğinde 4 olan sayısını 5’e çıkaran UBP birinci parti konumunu korudu. CTP’de 2 olan üye sayısını koruyarak ikinci parti olarak yer aldı. Öte yandan YDP ve HP birer üye çıkararak İskele Belediye meclisine girmeye hak kazandı. TDP ise 1 olan üye sayısını korudu ve yeni dönemde de belediye meclisinde yer aldı. Eski dönemde ikinci büyük parti olan DP ise, bu rakamı koruyamadı ve yeni dönemde belediye meclisinde yer almaya hak kazanamadı. 

BÜYÜKKONUK

UBP adayı Ahmet Sennaroğlu, yeni dönemde de Büyükkonut Belediye Başkanlığı’na seçildi. 3 olan belediye meclis üyesi sayısını 4’e yükselten  UBP, yeni dönemde Büyükkonut Belediye Meclisi birinci parti oldu. Eski dönemde meclis üyeliğinde 4 üye ile birinci parti olan CTP, bu sayıyı 2’ye indirerek ikinci parti konumuna düştü. Öte yandan 2 meclis üyeliği alan YDP, yeni dönemde Büyükkonut Belediye meclis üyeliğinde yer aldı. Önceki dönemde 1 üye ile yer alan DP ise, yeni dönemde meclis üyeliğinde yer almadı. 

GÜZELYURT

Güzelyurt’ta UBP adayı Mahmut Özçınar yeni dönemde de Belediye Başkanlığı’na seçildi. Güzelyurt Belediye meclis üyeliğinde 7 olan üye sayısını koruyan UBP, yeniden birinci parti olarak yer aldı. CTP, önceki dönemde 5 olan üye sayısını 6 yaparak, yeniden ikinci parti oldu. HP de 1 üyelik almaya hak kazandı ve Güzelyurt Belediye meclisinde yer aldı. Öte yandan, önceki dönemde birer üyesi olan DP ve BKP, yeni dönemde meclis üyeliğinde yer almadı. 

MEHMETÇİK

CTP adayı Cemil Sarıçizmeli yeniden Mehmetçik Belediye Başkanlığına seçildi. Eski dönem meclis üyeliğinde birinciliği 3’er üye ile UBP ile paylaşan CTP, yeni dönemde üye sayısını 4’e çıkararak birinci parti oldu. UBP ise, 3 olan üye sayısını korudu ve meclis üyeliğinde ikinci parti konumunda yer aldı. HP 1 üyelik kazanarak Mehmetçik Belediye meclisinde yer alan üçüncü parti oldu. Diğer taraftan, önceki dönemde birer üyeliği bulunan DP ve TDP, yeni dönemde belediye meclisinde yer almadı. 

YENİERENKÖY

Yenierenköy’de Bağımsız aday Emrah Yeşilırmak Belediye Başkanlığı’na seçilen isim oldu. Eski dönem belediye meclisinde 3 üyesi olan UBP, yeni dönemde 5 üye çıkartarak birinci parti oldu. Önceki dönemin birinci partisi olan CTP, 4 olan üyelik sayısını 3’e indirerek, yeni dönemde ikinci parti konumuna düştü. Öte yandan, 2 üyelik kazanan YDP, Belediye Meclisi’ne girmeye hak kazanarak, üçüncü parti oldu. DP ise, 3 olan meclis üyesi sayısını koruyamadı ve yeni dönemde Yenierenköy Belediye Meclisi’nde yer almadı. 

LEFKE

Lefke Belediyesi’nde de başkan değişmedi. CTP adayı Aziz Kaya yeniden Lefke Belediye Başkanlığı’na seçilen isim oldu. Eski dönem Belediye Meclis’inde 3 üyesi bulunan ve birinciliği CTP ile paylaşan UBP, yeni dönemde bu sayıyı 5’e çıkararak, birinci parti oldu. CTP ise 3 olan üyeliğini korudu yeni dönem Belediye Meclisi’nde ikinci parti olarak yer aldı. 2 üyelik alan YDP İskele Belediye Meclis’inde yer alan üçüncü parti oldu. Önceki dönemde 3 üyesi bulunan DP ve 1 üyesi bulunan BKP, yeni dönemde Belediye Meclisi’ne üye çıkaramadı. 

DİPKARPAZ

CTP adayı Suphi Coşkun yeni dönemde de Dipkarpaz Belediye Başkanlığı’na seçilen isim oldu. Eski dönemde Belediye Meclisi’nde 4 üyesi olan CTP, bu sayıyı 3’e düşürerek, yeni dönemde birinciliği 3 üyesi olan UBP ile paylaştı. 2 üyelik kazanan HP ise, Dipkarpaz Belediye Meclisi’ne girmeye hak kazandı. Öte yandan eski dönemde 1 üyesi olan DP, yeni dönemde Belediye Meclisi’nde yer almadı. 

AKINCILAR

CTP adayı Hasan Barbaros, yeniden Akıncılar Belediye Başkanlığı’na seçildi. Eski dönem Belediye Meclisi’nde 5 üyesi olan ve birinci parti olan CTP üyelik sayısını 3’e düşürdü. UBP ise 1 olan meclis üyeliği sayısını 3’e çıkardı. 

ALAYKÖY

CTP adayı olan Hulusi Manisoy, yeniden Alayköy Belediye Başkanlığı’na getirildi. Belediye meclisinde 4 üyesi olan CTP, yeni dönemde bu rakamı 3’e düşürdü. Eski dönem Belediye Meclisi birincisi olan CTP, yeni dönemde birinciliği 3 üyesini koruyan UBP ile paylaştı. Diğer taraftan önceki dönemde Alayköy Belediye Meclisi’nde 1 üyesi olan DP, yeni dönemde yer almaya hak kazanamadı. 

DEĞİRMENLİK

Değirmenlik, Belediye Başkanı’nı değiştiren belediyelerden biri oldu. CTP adayı Ali Karavezirler, yeni dönemde Değirmenlik Belediye Başkanlığı’na seçilen isim oldu. Belediye Meclisi’nde 5 üyesi bulunan CTP, bu rakamı korudu, fakat eski dönemde 4 üyesi bulunan UBP’nin üye sayısını 5’e çıkarmasıyla birinciliği CTP ile paylaşan parti oldu. YDP ise, 1 üye çıkararak Değirmenlik Meclisi’ne girmeye hak kazandı. Öte yandan eski dönemde 1 üyesi bulunan DP, yeni dönemde Belediye Meclisi’nde yer alamadı.

AKDOĞAN

CTP adayı Ahmet Latif, yeniden Akdoğan Belediye Başkanlığı’na seçildi. Eski dönem Belediye Meclisi’nde 4 üyesi olan CTP, bu sayıyı 5’e çıkararak, birinciliğini korudu. UBP ise 2 üyesini 3’e yükselterek, ikinci parti olarak Belediye Meclisi’nde yer aldı. Önceki dönemde 2 üye ile Akdoğan Belediye Meclisi’nde yer alan DP, yeni dönemde üye çıkaramayarak, Belediye Meclisi’ne girmeye hak kazanamadı.

YENİ BOĞAZİÇİ

Yeni Boğaziçi Belediyesi’nin yeni başkanı Bağımsız aday Mustafa Zurnacılar oldu. Belediye Meclisi’nde 4 üye ile birinci olan UBP, yeni dönemde bu sayıyı 3’e düşürerek birinciliği 3 üyesini koruyan CTP ile paylaştı. 2 üye çıkaran HP ise Belediye Meclisi’ne girmeye hak kazandı. Eski dönem 2 üyesi bulunan DP, yeni dönemde bu rakamı 1’e düşürdü. 1 üye ile Yeniboğaziçi Belediye Meclisi’ne girmeye hak kazanan YDP ise, Belediye Meclisi’ne giren beşinci parti oldu. Öte yandan, eski dönemde 1 üyesi olan TDP, yeni dönemde Belediye Meclisi’ne giremedi.

GEÇİTKALE

CTP adayı olan Hasan Öztaş, yeniden Geçitkale Belediye Başkanı seçildi. Önceki dönem Belediye Meclisi’nde birinci parti olan CTP, yeni dönemde de bu rakamı korudu, fakat eski dönemde 3 üyesi bulunan UBP’nin bu sayıyı 4’e çıkarmasıyla birlikte, Geçitkale Belediye Meclisi’nde eşit sayıda üyesi bulunan UBP ve CTP, yeni dönemde birinciliği paylaştı. 

PAŞAKÖY

UBP adayı Habil Tülücü, yeniden Paşaköy Belediye Başkanlığı’na seçildi. Eski dönem Belediye Meclisi’nde 3 üyesi bulunan UBP, yeni dönemde bu sayıyı 4’e çıkararak birinci parti oldu. 3 üye çıkaran HP ise ikinci parti oldu. Öte yandan önceki dönemde 2 üyesi bulunan CTP, bu sayıyı 1’e düşürerek Paşaköy Belediye Meclisi’nde üçüncü parti konumunda yer aldı. Eski dönemde 3 üyesi bulunan DP ise, yeni dönemde Belediye Meclisi’nde yer alamadı. 

TATLISU

DP adayı Ahmet Hayri Orçan, yeniden Tatlısu Belediye Başkanlığı’na seçilen isim oldu. Belediye Meclisi’nde 3 üyesi olan DP, bu sayıyı 4’e çıkararak, yeni dönemde Tatlısu Belediye Meclisi’nde birinci parti oldu. Eski dönemde 2 üyesi olan UBP, yeni dönemde 3 üye ile Belediye Meclisi’nde yer alarak, ikinci parti oldu. 1 üye ile yer alan HP, üçüncü parti olurken, eski dönemde 1 üyesi bulunan CTP ise, yeni dönemde Belediye Meclisi’nde yer almaya hak kazanamadı.

VADİLİ

UBP adayı Mehmet Adahan, yeniden Vadili Belediye Başkanı oldu. Önceki dönem Belediye Meclisi’nde 4 üyesi olan UBP, yeni dönemde bu rakamı 3’e düşürse de birinci parti olma konumunu kaybetmedi. Eski dönemde 2 üyesi olan DP, bu dönemde de bu rakamı koruyarak, ikinci parti oldu. 2 üyesi olan CTP ise, bu sayıyı 1’e düşürerek, birer üye çıkaran HP ve YDP ile sandalye sayısını eşitledi.
 

İNÖNÜ

Bağımsız aday olan  Ali Öncü, yeniden İnönü Belediye Başkanlığı’na seçildi. Eski dönemde 4 üyesi bulunan UBP, bu sayıyı 3’e düşürse de İnönü Belediye Meclisi’ndeki birinciliğini korudu. YDP ise, 2 üye ile Belediye Meclisi’ne girmeye hak kazandı ve ikinci parti oldu. Önceki dönemde ikişer üyesi bulunan CTP ve DP, yeni dönemde birer üye ile Belediye Meclisi’nde yer aldı.
 

DİKMEN

CTP adayı Yüksel Çelebi, yeniden Dikmen Belediye Başkanı oldu. Önceki dönem Belediye Meclisi’nde 6 üyesi bulunan CTP, yeni dönemde bu rakamı ve birinciliğini korudu. 3 üyesi bulunan UBP ise, bu sayıyı 4’e çıkardı. Öte yandan, eski dönemde Dikmen Belediye Meclisi’nde 1 üye ile yer alan DP, yeni dönemde Belediye Meclisi’ne giremedi.
 

ALSANCAK

Bağımsız aday Fırat Ataser, yeniden Alsancak Belediye Başkanlığı’na seçildi. Eski dönemde 4 üye ile birinciliği CTP ile paylaşan UBP, yeni dönemde bu sayıyı 5’e çıkararak birinci parti oldu. 4 üyesi olan CTP ise, yeni dönemde 2 üye çıkarabildi. Öte yandan, YDP 1 üye çıkararak, yeni dönemde Alsancak Belediye Meclisi’ne katılan üçüncü parti olmaya hak kazandı.
 

SERDARLI

UBP adayı Halil Kasım, Serdarlı Belediyesi’nin yeni başkanı oldu. Eski dönem Belediye Meclisi’nde 3 üyesi bulunan UBP, bu rakamı 5’e çıkararak birinci parti konumuna geldi. 3 üyesi bulunan CTP ise, bu sayıyı 2’ye düşürdü. Öte yandan Serdarlı Belediye Meclisi önceki döneminde birer üyesi bulunan DP ve TDP, yeni dönemde Belediye Meclisi’ne katılmaya hak kazanamadı.

ESENTEPE

Bağımsız aday Cemal Erdoğan, yeniden Esentepe Belediye Başkanı seçildi. Eski dönemde Esentepe Belediye Meclisi’nde 2 üyesi bulunan UBP, yeni dönemde 3 üye çıkararak, 3 üye ile Belediye Meclisi’ne girmeye hak kazanan YDP ile birinciliği paylaştı. Öte yandan, eski dönemde 4 üyesi olan CTP ise, yeni dönemde bu sayıyı 2’ye düşürerek üçüncü parti konumuna düştü. 2 üyesi olan DP ise, yeni dönemde Belediye Meclisi’ne girmeye hak kazanamadı. 

ÇATALKÖY

Bağımsız aday Mehmet Hulusioğlu, yeniden Belediye Başkanı seçildi. Çatalköy Belediye Meclis üye sayıları değişmedi ve 4’e 4 UBP ve CTP sandalye sayılarını eşit paylaştı.

BEYARMUDU

UBP adayı İlker Edip, yeniden Beyarmudu Belediye Başkanı seçildi. Eski dönem Belediye Meclisi’nde 3 üyesi bulunan UBP, yeni dönemde bu sayıyı 4’e çıkararak birinci parti oldu. 3 üyesi bulunan CTP ise 2’ye düşerek ikinci parti oldu. Öte yandan önceki dönemde 1 üyesi bulunan TDP bu rakamı korudu ve yeni dönemde 1 üye çıkaran HP ile eşit sayıda sandalye hakkı kazandı. Eski dönemde 1 üyesi olan DP ise, yeni dönemde üye çıkaramadı. 
 

2014-2018 SANDALYE KIYASLAMASI
 
1. Lefkoşa Belediyesi

8   -   3 CTP 
6    -   9 UBP 
1   -   2 DP  
6    -   8 TDP
1    -  0 YKP (%4)
2 HP 
 
2.  Gönyeli Belediyesi

7 - 6 CTP 
5  - 5 UBP 
1 HP
 
3. Değirmenlik Belediyesi

5 – 5 CTP 
4 – 5 UBP 
1 – 0 DP
1 YDP  
 
4. Alayköy Belediyesi

4 – 4 CTP 
3 – 4 UBP 
1 – 0 DP 
 
5. Akıncılar Belediyesi

5 – 3  CTP 
1 - 3 UBP 
 
6. Gazimağusa Belediyesi:

7 – 5 CTP 
4 – 6 UBP 
4 – 2 DP 
1 – 1 TDP 
3 YDP 
1 HP
 
7. Geçitkale Belediyesi

4 – 4 CTP 
3 – 4 UBP 
1 – 0 DP 
 
8. İnönü Belediyesi

2 – 1 CTP 
4 – 3 UBP 
2 – 1 DP 
2 YDP
  
9. Paşaköy Belediyesi 

2 – 1 CTP 
3 – 4 UBP 
3 – 0 DP 
3 HP
 
 
 10.  Serdarlı Belediyesi

3 – 2 CTP 
3 – 5 UBP 
1 – 0 DP 
1 – 0 TDP 
 
1. Tatlısu Belediyesi
 

1 – 0 CTP 
2 – 3 UBP 
3 – 4 DP 
1 HP
 
Vadili Belediyesi

2 – 1 CTP 
4 – 3 UBP 
2 – 2 DP 
1 HP
1 YDP
 
Akdoğan Belediyesi

4 – 5 CTP 
2 – 3 UBP  
2 – 0 DP 

Beyarmudu Belediyesi

3 – 2 CTP 
3 – 4 UBP 
1 – 0 DP 
1 – 1 TDP 
1 HP 
 
2. Yeni Boğaziçi Belediyesi

3 – 3 CTP 
4 – 3 UBP 
2 – 1 DP 
1 – 0 TDP 
1 HP 
1 YDP 
 
GİRNE İLÇESİ
 

3.Girne Belediyesi:

5 – 5 CTP 
6 – 7 UBP  
1 – 0 DP 
2 – 0 TDP 
2 HP
1 YDP
 
17. Alsancak Belediyesi
4 – 2 CTP 
4 – 5 UBP 
1 YDP
 
18. Çatalköy Belediyesi
4 – 4 CTP 
4 – 4 UBP 
 
19. Dikmen Belediyesi

6 – 6 CTP 
3 – 4 UBP 
1 – 0 DP 
 
 20. Esentepe Belediyesi

4 – 2 CTP 
2 – 3 UBP 
2 – 0 DP 
3 YDP
 
21. Lâpta Belediyesi

3 – 3 CTP 
6 – 5 UBP 
1 – 0 DP 
2 YDP
 
GÜZELYURT İLÇESİ
 

22. Güzelyurt Belediyesi

5 – 6 CTP  
7 – 7 UBP 
1 – 0 DP 
1 – 0 BKP 
1 HP
 
23. Lefke Belediyesi

3 – 5 CTP 

3 – 3 UBP 
3 – 0 DP 
1 – 0 BKP 
2 HP
 
24. İskele Belediyesi

2 – 2 CTP 
4 – 5 UBP 
3 – 0 DP 
1 – 1 TDP 
1 HP
1 YDP
 
25. Yeni Erenköy Belediyesi 

4 – 3 CTP 
3 – 5 UBP 
3 – 0 DP 
2 YDP
 
26. Mehmetçik Belediyesi

3 – 4 CTP 
3 – 2 UBP 
1 – 0 DP 
1 – 0 TDP 
1 HP
 
 
27. Büyükkonuk Belediyesi

4 – 2 CTP 
3 – 4 UBP 
1 – 0 DP 
2 YDP
 
28. Dipkarpaz Belediyesi

4 – 3 CTP 
3 – 3 UBP 
1 – 0 DP 

2 HP