Haber Kıbrıs'ta yer alan habere göre; Çalışma Bakanı Zeki Çeler, Türkiye’ye gitmek için havaalanına geç gidince, kendisini beklemeyen uçak kapılarını kapattı.

Pegasus 09.15 uçağına binmek üzere havaalanına 9 civarında giden Çeler, görevlilerin havacılık kurallarına aykırı davranmayı reddetmeleri üzerine kriz çıkardı.

VIP’i açtıran Çeler, önce VIP görevlililerini azarladı, ardından da havaalanı görevlilerini. Daha önce de KKTC’nin Ankara büyükelçiliği görevlilerini “arabayı beğenmediği” için kriz çıkaran bakan Zeki Çeler’in sık sık benzer tavırları sergilemesi TDP içerisinde de tepkiyle karşılandı.

Çeler’in uçağın kalkmasının ardından aprona yürümesi ve havacılık kurallarına da aykırı davranması kısa süreli bir kriz yaşanmasına neden oldu.

Uçağa binemeden alandan ayrılmak zorunda kalan Çeler, geride üzülen çok sayıda personel bıraktı.

TÜRKİYE'DE DE GÜNDEM OLDU

Haber Kıbrıs'ın duyurduğu Çalışma Bakanı Zeki Çeler'in geç kaldığı için uçağa alınmadığı ve kriz çıkardığı haberi birçok Türkiye haber sitesinde geniş yer aldı.

İşte DHA'dan Sefa Karahasan'ın haberi:

Çalışma Bakanı Zeki Çeler, "Geç kaldınız" denilerek uçağa alınmaması nedeniyle olay çıkardığı iddiası ile ilgili olarak, "Geç kalmadım. Ulaştırma Bakanı soruşturma başlatılması talimatı verdi" dedi.

KKTC’den Adana’ya Dünya Engelliler Birliği Kongresi’ne gitmek için Ercan Havalimanı’na gelen Çeler’e, sivil havacılık yetkilileri iddiaya göre, "Sayın Bakan uçağa geç kaldınız, uçağa sizi alamıyoruz" dedi. KKTC medyası, konuyla ilgili olarak Çeler’in VIP görevlilerini azarladığını yazarken, Bakan Çeler, DHA muhabirine yaptığı açıklamada, "Uçağa alınmadığının doğru olduğunu" söyledi.

Uçağın 09.15’te kalkışının olduğunu belirten Çeler, "Sivil havacılık görevlileri, görevlerini yapmadı. Alana geç geldiğimi iddia ettiler ama kamera görüntülerinde alana 08.47’de giriş yaptım. Uçak ise 09.30’da kalktı. Önceden uçağın kapısını kapattılar" dedi.

Olay sonrasında Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan’ın da havaalanına geldiğini anlatan Çeler, "Bakan Bey toplantı yaptı ve olay ile ilgili soruşturma başlatılması talimatı verdi" diye konuştu. Çeler ve heyeti, bir sonraki uçak ile Adana’ya gitti. Şirket yetkililerinin de, Çeler ve ekibinden özür dilediği öğrenildi.