Kıbrıs Postası'ndan Nadire Bahadi'nin haberine göre, Mağusa’da Narkotik polislerinin 4 Aralık tarihinde düzenlediği operasyonda tasarrufunda 46 gram 370 miligram hint keneviri türü uyuşturucu madde, üzerinde uyuşturucu madde kalıntısı bulunan hassas terazi ve içerisinde uyuşturucu madde kalıntısı bulunan 3 adet sarma sigara ile yakalanan Ziya Oğulcan Kayhan ile söz konusu uyuşturucu maddeleri Kayhan’a veren Burak Günal aleyhindeki polis soruşturması tamamlandı.

Zanlı Kayhan “Kanunsuz uyuşturucu madde alma ve tasarruf”, zanlı Günal “Kanunsuz uyuşturucu madde verme ve tasarruf” davalarından ileride yargılanmak üzere dün Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarılarak teminata bağlandı.

Son dönemlerde Ağır Ceza Mahkemeleri’nde uyuşturucu suçlarından yargılanan şahıslara verilen cezalara dikkat çeken Mağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Gökan Asafoğulları, Kayhan ve Günal’ın da ileride yarılanmalar halinde hafif bir ceza almayacaklarının açık olduğunu belirterek, zanlıların yargılanma sürecinde mahkemede hazır olmalarını temin etmek maksadı ile Kayhan ve Günal’ın adli kontrol şartlarının yanı sıra 10’ar bin TL nakdi teminat yatırmalarına karar verdi.  Zanlı Günal’ın tasarruf suçu yanında verme suçunun da bulunduğunu ve bu unsurun suçun nevini ağırlaştırdığını belirten Asafoğulları ayrıca zanlı Günal için KKTC vatandaşı 2 kefilin 50’şer bin TL kefalet senedi yatırmalarına karar verdi.

POLİS SORUŞTURMASINI TAMAMLADI

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Nurettin Enginer mahkemede verdiği ifadesinde, 4 Aralık 2017 tarihinde alınan bilgide zanlı Ziya Oğulcan Kayhan’a ait evde uyuşturucu madde olduğunu öğrenmeleri üzerine söz konusu ikametgaha operasyon düzenlediklerini kaydetti. Zanlı Kayhan’ın daire 5’de tespit edildiğini belirten Enginer, evde yapılan aramada 3 gram hint keneviri türü uyuşturucu madde, içerisinde 814 miligram tütün ile karışık hint keneviri türü uyuşturucu madde bulunan 3 adet sarma sigara ile üzerinde uyuşturucu madde kalıntısı bulunan hassas terazinin bulunup emare alındığını açıkladı.

Aynı apartmanın 4 numaralı dairesinde yapılan aramada ise yine zanlı Kayhan’a ait olan sırt çantası içinde 58 paket halinde toplam 43 gram 370 miligram hint keneviri türü uyuşturucu maddenin tespit edilerek emare alındığını söyleyen Enginer, zanlının poliste verdiği ifadede söz konusu uyuşturucu maddeleri 1 Aralık tarihinde zanlı Burak Günal’dan aldığını söylemesi üzerine Günal’ın da Home Dorm isimli yurt odasında tespit edilerek tutuklandığını kaydetti. Zanlılar aleyhindeki soruşturmanın tamamlandığını belirten Enginer, Kayhan ve Günal’ın teminata bağlanmasının talep etti.

“ÜLKE İLE TEK BAĞLARI ÖĞRENCİ OLMALARI”

Mağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Gökan Asafoğulları, zanlıların aleyhlerindeki ithamların ciddi ve ağır olduğuna dikkat çekti. Zanlıların ülke ile tek bağlarının ülkede öğrenci olmaları olduğunu söyleyen Asafoğulları, Kayhan ve Günal’ın da ileride yarılanmalar halinde hafif bir ceza almayacaklarının açık olduğunu belirterek, zanlıların yargılanma sürecinde mahkemede hazır olmalarını temin etmek maksadı ile teminata bağlanmalarının uygun olduğunu söyledi. Zanlı Kayhan ve Günal’ın yurt dışına çıkışını yasaklayarak kimlik pasaport ve seyahat belgelerine el konulması yönünde emir veren yargıç Asafoğulları, zanlıların 10’ar bin TL nakdi teminat yatırmasına karar verdi. Zanlı Günal’ın tasarruf suçu yanında verme suçunun da bulunduğunu ve bu unsurun suçun nevini ağırlaştırdığını belirten Asafoğulları ayrıca zanlı Günal için KKTC vatandaşı 2 kefilin 50’şer bin TL kefalet senedi yatırmalarına karar verdi. Zanlı Asafoğulları ayrıca zanlıların haftanın 4 günü en yakın polis karakoluna giderek ispatı vücutta bulunmaları yönünde de karar üretti.