Devrim Demir

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis ekiplerinin Lapta’da bir eve düzenlediği uyuşturucu operasyonunda tutuklanan Ümit Ertuğrul, Hikmet Ayhan Selçuk, Mehmet Dikmen ve Alpay Sadrazam aleyhindeki soruşturma devam ediyor.

Aleyhlerinde alınan tutukluluk süresi dolan zanlılar, ek tutukluluk talebiyle yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Yargıç Hazan Aksun, zanlılar aleyhindeki soruşturmanın devam ettiğini belirterek zanlıların 5’er gün daha tutuklu kalmalarına karar verdi.

Uyuşturucu partisinde yakalanmışlardı

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis çavuşu Barış Duman, zanlıların önceki gün Lapta’da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda tutuklandıklarını anlattı.

Duman, evde tespit edilen zanlılardan Ümit Ertuğrul’un üzerinde yapılan aramada 10 gram bonzai, Hikmet Ayhan Selçuk’un avuç içine sakladığı içinde bonzai olduğuna inanılan 10 adet sarma sigara tespit ettiklerini söyledi.

Duman, evde devam eden aramalarda salonda masa üzerinde 2 gram bonzai ve içinde uyuşturucu olduğuna inanılan 4 adet sarma sigara ve yarım gram bonzai, mutfak bölümünde tezgâh üzerinde ise, uyuşturucu içiminde kullanılan pet şişeler ve yarım gram bonzai bulunduğunu kaydetti.

Dikmen ülkede kaçak yaşıyor

Soruşturmayı yürüten polis çavuşu Duman, operasyon anında evde tespit edilen Mehmet Dikmen’in uyuşturucu suçundan 2015 yılında 1 yıllık hapislik cezasının ardından 2016 yılında ülkeden ihraç edildiğini kaydetti.

Duman, yapılan soruşturmada Dikmen’in Temmuz ayında Mağusa Limanı’ndan yasal olmayan yollardan yeniden ülkeye giriş yaptığını ve kaçak olduğuna vurgu yaptı.

Uyuşturucu bir Suriyeli aracılığı ile ülkeye sokuldu

Polis çavuşu, zanlılardan yapılan sorgulamada söz konusu uyuşturucu maddeleri 5 Ağustos tarihinde Güney Kıbrıs’tan ülkeye Suriyeli bir kişinin aracılığı ile ithal ettiklerini itiraf ettiklerini söyledi.

Zanlılar aleyhinde yürütülen soruşturmanın çok yönlü devam ettiğini kaydeden polis çavuşu, soruşturma amaçlı tüm zanlıların 5’er gün poliste tutuklu kalmalarını talep etti.