Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, sürecin;  hem kamuda hem de özelde verimliliğin arttırılması noktasına odaklanılmasını gösterdiğini söyledi.

Başkan Uluçay,  İzzet Türkmen Başkanlığındaki  Eşit Hak ve Adalet Sendikası (HAK SEN) heyetini kabul etti.

Meclis Şeref salonunda yer alan kabulde ilk sözü alan HAK SEN Başkanı İzzet Türkmen, Meclisin verimliliğinin artması noktasında üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır oldukalarını belirttiği konuşmasında, kamuda ve özel de örgütlü 1,5 yıllık örgütlü bir sendika olduklarını söyledi ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Türkmen, geçmişte yapılan bazı yasalar nedeniyle komitelerdeki sendika üye temsiliyetlerinin olmadığını ve kamuda yetkili sadece 2 sendikaya bu hak tanındığına dikkati çekerek bu durumun yeniden düzenlenmesi için destek talep etti.

Başkan Türkmen ayrıca Anayasa Mahkemesinin geçici memurlar ile ilgili kararının yarın açıklanacağını anımasatarak, çıkan karar ne olursa olsun Meclis yönetimi olarak konunun hassasiyetle takip edilmesini temenni etti.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay da konuşmasında komite çalışmalarına daha şeffaf bir şekilde katılımcılık ilkesi temelinde katkı konulması hedefinde olduklarını vurgulayarak mutlaka konuyla ilgili sivil toplum örgütlerinin katılımını önemsediklerini belirtti.

Süreç içerisinde komite çalışmalarında sadece yetkili sendikaların değil, ilgili örgütlerin komitelere çağrılmasını sağlayacaklarına işaret eden Uluçay, ülkenin daha iyi noktalara taşınabilmesi için katılımcılığın önemli olduğunu belirtti.

Geçiciler ile ilgili sorunun çözülmesinden yana olduklarını ifade eden Uluçay, yarın verilecek karara saygı duyacaklarını ve bu karar temelinde gereğini yerine getirmek adına hızla çalışacaklarını söyledi.

Uluçay: “Eğer bu sorun bir an önce çözülürse kamuda bugüne kadar yer alan sıkıntılardan birini çözmüş olacağız. Çözülmediği taktirde de daha sonra farklı yöntemlerle çözülebilmesi hususunda inanıyorum ki uğraş verilecektir.” dedi.

Başkan Uluçay, sürecin;  hem kamuda hem de özelde verimliliğin arttırılması noktasına odaklanılmasını gösterdiğine işaret ederek, bu konuda herkesin el birliği ile adım atması gerektiğine dikkati çekti.