Havadis'ten Duygu Alan'ın haberine göre, Şehit Osman Ahmet İlkokulu öğretmenlerinden Esra Uluçaylı’nın öğrencileri ile birlikte ihtiyaçlı çocuklara yardım amaçlı başlattığı proje yardımseverlerden ilgi gördü.

İlkokul öğretmeni Esra Uluçaylı’nın öncülüğünde bir araya gelen bir gurup yardımsever, geliri ihtiyaçlı çocuklara yılbaşı hediyesi olarak bağışlanmak üzere Lefkoşa’da dün kermes yaptı.

Şehit Osman Ahmet İlkokulu öğrencileri ve yardımsever vatandaşların yanı sıra bazı şirketler de kermese katkı koydu.

Uluçaylı: Her şey çocuklar için

Şehit Osman Ahmet İlkokulu öğretmeni Esra Uluçaylı, ihtiyaçlı çocuklara yardımda bulunmak amacı ile öğrencileri ile birlikte bir kermes düzenlemeyi planladıklarını ve kermeste satmak üzere çok sayıda kitap ayracı ile el işi yaptıklarını anlattı.

Uluçaylı, projeyi gerek yakın çevresinde gerekse sosyal medya hesabı üzerinden daha geniş bir çevreye duyurması üzerine birçok kişinin katkı koymak istediğini söyleyerek kendilerine geri dönüş yaptığını kaydetti.

Proje çerçevesinde gönüllü birçok kişinin yanı sıra bazı şirketlerden de katkı aldıklarını kaydeden Uluçaylı, kermesten elde edilecek gelirin yılbaşı hediyesi olarak ihtiyaçlı çocuklara bağışlanacağını kaydetti.

“Her şey çocuklar için” diyen ilkokul öğretmeni Uluçaylı, bugün ailesinin maddi durumu iyi olmadığı için birçok ihtiyaçlı çocuk olduğunu, bazı çocukların okula çorapsız, ceketsiz gittiklerini, belki de hayatında hiç yılbaşı hediyesi almamış çocuklar da olduğunu belirterek bu tür etkinliklerin devamını getireceklerini söyledi.