Diyalog'da yer alan habere göre, Başkent Lefkoşa’ya bağlı Alayköy’de bir ikametgaha düzenlenen operasyonda ele geçirilen uyuşturucu ile ilgili tutuklanan zanlı Kemal Ulutaş teminata bağlanmak üzere dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Cemal Ramiz olayla ilgili bulguları aktardı. 

Ramiz, huzurda bulunan zanlı Kemal Ulutaş’ın 8 Kasım tarihinde alınan ihbar üzerine kalmakta olduğu babasına ait olan evdeki odası içerisinde mahkeme emri ile babası huzurunda gerçekleştirilen aramada iki ayrı yerde yaklaşık 2 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi. 

Polis, ayrıca konu yerde 2 adet içerisinde madde olan sarma sigara ile iki ayrı üzerinde uyuşturucu kalıntısı olan madde ezici bulunduğunu belirtti. Polis, zanlıya mesele ile ilgili olarak haber verilmesi üzerine avukatı ile birlikte polise gelerek teslim olduğunu aktardı. 

Benzer suçlardan sabıkası var

Polis memuru Cemal Ramiz, mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve benzer suçlardan askıda dosyası bulunduğunu belirterek tutuklu yargılanması talebinde bulundu.

Polis şahadetinin ardından söz alan zanlı avukatı Barış Mamalı’nın tutuklu yargılanma talebine itiraz etmesi üzerine duruşmaya gidildi. 

Hintkeneviri aktivisti olduğunu söylüyor

Mamalı ilk olarak zanlıyı mahkemeye tanık olarak dinletti. Zanlı Ulutaş, mahkeme huzurunda yaptığı beyanlarda hintkeneviri aktivisti olduğunu bu aktivistliği yüzünden iş bulamadığını ancak bu yola baş koyduğunu belirtti. Ulutaş hintkenevirinin şifalı bitki olduğunu ve sağlığı için kullandığını, ayrıca buldukça kullanmaya devam edeceği beyanında bulundu.

Cezaevine gönderildi…

Huzurunda verilen şahadet ve beyanları değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, zanlının askıda benzer davası bulunduğunu ayrıca konu uyuşturucu maddenin ülkemizde suç olduğunu bilmesine rağmen bulursa kullanacağını beyan etmesi üzerine tutuklu yargılanmasının uygun olduğunu belirtti. Kıdemli Yargıç, zanlının ilerde görüşülecek davalarında hazır olmasını sağlamak maksadı ile 1 ayı geçmeyen bir süre hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde beklemesine emir verdi.