Yeni Bakış'tan Deniz Abidin'in haberine göre, HAVA-SEN Genel Sekreteri Urungu Ulutuğ, Ulaştırma Bakanlığı’nın Ağırdağ Radar Tesisini kapatma kararı aldığını ve oradaki çalışanların başka yerlere aktarılmasına karar verdiğini belirtti. Ulutuğ, Ulaştırma Bakanlığı’nın KTHY eski çalışanlarına yönelik büyük bir kıyım başlattığına vurgu yaparak, sivil havacılıkta görevli 26 personelin görev yerlerinin değiştirilmesi kararı alındığını, emekliliği gelmiş bu kişilerin Personel Dairesine aktarıldığını söyledi. Ulutuğ, Türkiye Cumhuriyeti’nin bütçesiyle yapılan Ağırdağ’daki radar tesisinin kapatılması kararı alınmasını “milyonluk tesis farelere teslim ediliyor” şeklinde değerlendirdi. 

“Amaç hava yolu personelini temizlemek mi?”

“Hava yolu personeline karşı duyulan bir kin var” diyen Ulutuğ, “Ağırdağ Radar milyonluk bir tesistir. Ercan’ın yedeğidir. Bir yangın çıkması durumunda her şey heba olur. Bu tesiste çalışan 11 kişi vardır. Bunların 7 tanesi KTHY eski çalışanıdır. Ortada KTHY personeline karşı duyulan bir kin vardır. Özellikle Ağırdağ’daki tesisin kapanması söz konusu dahi olamaz. Bu tesis Ercan’daki radarın daha gelişmiş halidir. Hükümet burayı farelere teslim ediyor. Amaç hava yolu personelini temizlemektir.”

“Erhürman’ın ve Özersay’ın hava yolu çalışanlarına çektirdikleri artık yeter”

Ulutuğ, seçimden önce bu konuyla ilgili bir duyum aldıklarını ve Ulaştırma Bakanı Atakan’ı ziyaret ettiklerini belirterek, bunun yanlış bir karar olduğunu aktardıklarını söyledi. 

Ulutuğ, buna rağmen hükümetin kararının bu konuda kesin olduğunu ifade ederek, “Erhürman’ın ve Özersay’ın hava yolu çalışanlarına çektirdikleri artık yeter” diye konuştu.