Yüksek öğrenim alanında turizm programlarını akredite eden en prestijli kurumların başında gelen Dünya Turizm Örgütü (UNWTO), 2002 yılından beri akredite ettiği Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm ve Otel İşletmeciliği programlarını geçtiğimiz günlerde yeniden akredite ederek, “Turizm Eğitiminde Kalite Belgesi” (TedQual) akreditasyonu ile verilen eğitimin kalitesini bir kez daha onayladı.

DAÜ’den yapılan açıklamaya göre, konuyla ilgili bilgi veren DAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan  Kılıç, fakülte olarak turizm alanında uzun yıllardır verdikleri eğitimin yine turizm alanında dünyanın en prestijli ve en üst otoritesi olan Dünya Turizm Örgütü tarafından bir kez daha akredite edilmesinin  kurum  olarak kendilerini  mutlu ettiğini ve onurlandırdığını belirtti. Turizm eğitiminde kalite anlayışının öncüsü olan DAÜ’nün bu anlayışının, Dünya Turizm Örgütü gibi bir otorite tarafından tescil edilmesini ve bu tescilin gerek Türkiye’de gerekse KKTC’de DAÜ’de karşılık bulmasını ayrı bir gurur kaynağı  olarak değerlendiren Prof. Dr. Kılıç, fiziksel altyapı, akademik altyapı, eğitmen kalitesi, yönetim anlayışı, öğrenci memnuniyeti ve etik ilkeler üzerinden  gerçekleştirilen denetimde ise, yüzde olarak akredite edilen kurumlar arasında en üst seviyelerde puanlar aldıklarını ifade etti.

Uluslararası alanda turizm eğitiminde standartların sürekli yukarı çekildiği bir süreç yaşandığının altını çizen Prof. Dr. Kılıç, akreditasyonların ise; bu standartları kurum olarak yakaladıklarının bir göstergesi olarak kabul edildiğinin altını çizdi.