Hüseyin Çiçek

Son zamanlarda izinsiz ikamet eden yabancılara karşı denetimlerini arttıran Gazimağusa polisi, önceki gün yine kaçak olarak ülkede ikamet eden Türkmenistan uyruklu ZafarBeşimov’u tespit ederek gözaltına aldı. Beşimov’un 30 Ekim 2016 tarihinde ülkeye giriş yaptığı, 15 günlük vize izni aldığı ve 14 Kasım 2016 tarihinde KKTC’yi terketmesi gerekirken izinsiz olarak ikamet ettiği tespit edildi.

Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Kemal Onbaşı, zanlının 14 Kasım 2016 tarihinden bu yana ülkemizde izinsiz olarak ikamet ettiğini ve önceki gün tespit edilerek gözaltına alındığını bildirdi. Onbaşı, zanlının, davaları görüşülünceye kadar Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti. Mahkemede söz alan zanlı, “Bana şimdi ne olacak, çocuklarımı da yeni getirmiştim” şeklinde konuştu.
Huzurundaki şahadet ve zanlının beyanlarını değerlendiren Yargıç Gülay Süleymanoğlu, zanlının, davaları görüşülünceye kadar ve her halükarda 15 günü geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi.