Bağımsızlık Yolu 1. Olağanüstü Lefkoşa Bölge Kurultayı 2017 Temmuz ayından 2017 Aralık ayına kadar süren örgütlenme kampanyası sonucunda üye sayısının artması gerekçesiyle gerçekleştirildi.

Divanın oluşturulması ile başlayan kurultayda divan; Sunalp Asena, Cansu Nafiya Nazlı ve Aziz Güven isimlerinden oluştu. Divanın oluşturulmasının ardından Devrimci şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Divan başkanının gündemi açıklamasının ardından, Bağımsızlık Yolu  Lefkoşa Bölge Sorumlusu Mustafa Keleşzade bir konuşma yaptı. Keleşzade konuşmasında, Kıbrıs’ın kuzeyinde emek eksenli bir politika kurmanın gerekliliğinin altını çizerken, ancak bu şekilde ülkemizde kurumsallaşarak artan faşizme karşı  mücadele etmenin mümkün olduğunu vurguladı. Konuşmanın ardından, dönemsel faaliyet ve mali raporlarının aklanması gündemine geçildi.  İki raporun da aklanmasının akabinde Lefkoşa  Bölge Komitesi’ne talip olan üyeler adaylıklarını koydu.

Olağanüstü kurultay sonucunda Lefkoşa Bölge Komitesi Mustafa Keleşzade, Salih Batak ve Ömer Tatlısu’dan oluştu.

Kurul, oluşan yeni bölge komitesi adına  söz alan Tatlısu’nun konuşması ile sona erdi. Tatlısu,  Lefkoşa Bölge Komitesi’nin örgütün geneli için taşıyıcı bir görev üstlendiğinin bilincinde olduklarını ve bunu başarıyla gerçekleştirmek için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.