Gamze Pir Baykur

Mağusa’da Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda toplam 20 gr ağırlığında uyuşturucu madde ele geçirildi. Konu uyuşturucu maddeleri tasarruf eden Miracle Victor Obieze ile Chımezıe Collins Nnabuıfe ise tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı. “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlamasıyla ilgili olarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Obieze ile Nnabuıfe tahkikat maksatları bakımından 2 gün süreyle poliste tutuklu kalacak.

Kaçmaya çalıştılar…

Meselenin tahkikat memuru Mustafa Kavaz, 9 Şubat tarihinde alınan bir bilgide zanlı Miracle Victor Obieze ile Chımezıe Collins Nnabuıfe’nin tasarrufunda kanunsuz uyuşturucu madde olduğunun öğrendiklerini söyledi. Ayni gün zanlıları kiralık bir araçta tespit ettiklerini belirten Kavaz, konu aracın durdurulduğunu ve zanlıların araçtan indirildiği esnada zanlı Nnabuıfe’nin elinde tuttuğu yaklaşık 3 gr ağırlığında uyuşturucu olduğuna inanılan maddeyi yere atarak kaçmaya çalıştığını ancak makul güç kullanılarak zanlının tutuklandığını açıkladı. Kavaz, zanlı Obieze’nin ise “Dur” ihtarına uymayarak olay yerinden koşarak kaçtığını ve bir binada su depolarının altında saklanırken tespit edilerek tutuklandığını belirtti.

Evlerinde de 17 gr uyuşturucu bulundu…

Polis Memuru Mustafa Kavaz, zanlı Miracle Victor Obieze ile Chımezıe Collins Nnabuıfe’nin evlerinde yapılan aramada yatak odasında saç kremi kutusu içerisinde 7 gr, ajanda içerisinde ise satışa hazır halde 2 ayrı paket şeklinde toplam 10 gr uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğunu açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Kavaz, zanlıların 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

2 gün tutuklu kalacaklar…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Banu Soyer, zanlı Miracle Victor Obieze ile Chımezıe Collins Nnabuıfe’nin tahkikat maksatları bakımından 2’şer gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.