Devrim Demir

Alınan bir bilgi üzerine Haspolat’ta bulunan üniversitenin yurduna operasyon düzenleyen Narkotik ekipleri, 23 yaşındaki Nijerya uyruklu bir kişiyi uyuşturucu suçundan tutukladı.

Mahkeme emri ile aranan zanlı Chika Victor Ibeleme’nin tasarrufunda sigara paketinde satışa hazır 1 gram bonzai, cüzdanında ise uyuşturucu satışından kazandığını itiraf ettiği 200 TL para ele geçirildi.

Yapılan sorgulamada işlediği suçu itiraf eden zanlı Ibeleme, dün tutukluluk talebiyle Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, zanlı aleyhindeki soruşturmanın devam ettiğini belirterek 3 gün tutuklu kalmasına karar verdi.

Evi arandı

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Kağan Kurtbir, zanlı Chika Victor Ibeleme’nin uyuşturucu madde “alma”, “verme” ve “tasarruf” suçlarından tutuklandığını anlattı.

Polis memuru Kağan Kurtbir, Narkotik polis ekibinin önceki gün zanlının kaldığı evde saat 13.45- 14.30 saatleri arasında mahkeme emri ile arama yapıldığını anlattı.

Kurtbir, zanlının evinde satışa hazır 1 gram bonzai ve uyuşturucu satışından elde edilen 200 TL nakit para ele geçirdiğini, zanlının ise gönüllü ifade vererek işlediği suçu itiraf ettiğini söyledi.