Devrim Demir

Boğazköy Piknik Alanı yakınlarında önceki Narkotik ekipleri tarafından düzenlenen operasyonun detayları dün mahkemede soruşturma memuru tarafından anlatıldı.

Ali Çetin Amcaoğlu’nun kullanımındaki araçta ele geçirilen 1 kilo Hint Keneviri 7 bin Euro’ya Güney Kıbrıs’tan alındı.

Amcaoğlu’nun talebi üzerine Sadi Aldağ’ın Güney’den KKTC’ye ithal ettiği 1 kilo uyuşturucu alışverişi ise Boğaz Piknik Alanı ile Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı arasındaki yolda gerçekleşti.

Amcaoğlu polis tarafından takip edildiğini fark edince yönetimindeki HL 818 plakalı aracı ile kaçmak isterken trafik kazası yaptı.

Araçtan inerek kaçmaya çalışan Amcaoğlu, polis tarafından kısa süre içinde yakalandı.

Aracında yapılan aramada ise, yolcu koltuğunda iki ayrı poşet içinde 1 kilo Hint Keneviri (esrar) ele geçirildi.

Yapılan sorgulamanın ardından, kısa süre içinde uyuşturucu maddeyi ithal eden Sadi Aldağ’da gözaltına alındı.

Suçlarını itiraf eden zanlılar, dün tutukluluk talebiyle Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Yargıç Mesut Mesutoğlu, zanlılar aleyhindeki suçlamaların ciddiyetine dikkati çekerek, polisin soruşturmasını tamamlayabilmesi için Amcaoğlu ve Aldağ’ın 2 gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

Uyuşturucu 7 bin Euro’ya Güney’den geldi

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Fadıl Metin mahkemede verdiği ifadede, zanlılar Ali Çetin Amcaoğlu ve Sadi Aldağ’ın kanunsuz uyuşturucu madde “İthal” ve “Tasarruf” suçlarından tutuklandığını anlattı.

Soruşturma memuru Fadıl Metin, önceki gün saat 17.30 raddelerinde Boğazköy Piknik Alanı yakınlarında zanlı Ali Çetin Amcaoğlu’nun polis ekipleri tarafından takip edildiğini fark etmesi üzerine yönetimindeki HL 818 plakalı X5 Jeep ile kaza yaptığını ve araçtan inerek kaçmaya çalıştığını söyledi.

Kısa sürede zanlının polis tarafından tutuklandığını ifade eden Metin, zanlının kontrolünde araçta yapılan aramada ön koltukta iki ayrı poşet içinde 1 kilo ağırlığında uyuşturucu ele geçirdiklerini kaydetti.

Metin, Amcaoğlu’ndan yapılan ilk sorgulamada kendi isteği üzerine zanlı Sadi Aldağ’a 7 bin Euro karşılığında Güney Kıbrıs’tan getirttiğini itiraf ettiğini belirtmesi üzerine, aynı gün Aldağ’ı Lefkoşa’da tespit ederek tutukladıklarını söyledi.

Aldağ’ın üzerinde kokain evinde esrar bulundu

Soruşturmayı yürüten polis memuru Fadıl Metin, ilerletilen soruşturmada Amcaoğlu’nun ifadesi üzerine Lefkoşa’da tespit edilerek tutuklanan Sadi Aldağ’ın üzerinde yapılan aramada 1 gram kokain, evinde yapılan aramada ise 50 miligram esrar ve içinde uyuşturucu olduğuna inanılan ucu yanık sigara ele geçirdiklerini kaydetti.

Kokain’i 40 Euro’ya aldı

Polis memuru Metin, Sadi Aldağ’ın sorgulamada 1 kilo uyuşturucu maddeyi Güney’de ismini bilmediği bir Rum’dan 7 bin Euro aynı gün 1 gram kokaini’de 40 Euro karşılığında alarak ülkeye ithal ettiğini gönüllü ifade vererek itiraf ettiğini kaydetti.

Bulunan emarelerin analize, uyuşturucunun bulunduğu poşetlerin ise parmak izlerine gönderildiğini ifade eden Metin, soruşturmanın çok yönlü devam ettiğini ve alınması gereken birçok ifade olduğuna vurgu yaptı.

Amcaoğlu Nisan ayında yine tutuklanmıştı

1 kilo uyuşturucu ile önceki gün yakalanan Ali Çetin Amcaoğlu, Nisan ayında Hamitköy’de gerçekleşen uyuşturucu operasyonunda yabancı uyruklu üç öğrenciye 336 gram uyuşturucu satmaktan tutuklanmıştı. Amcaoğlu, ileride yargılanmak üzere teminata bağlanarak serbest bırakılmıştı.

Yarın yeniden mahkemeye çıkarılacaklar

Mahkeme emri ile aleyhlerinde 2’şer gün tutukluluk emri alınan Ali Çetin Amcaoğlu ve Sadi Aldağ’ın yarın yeniden Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarılacaklar