Havadis gazetesinde yer alan habere göre, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis ekipleri, önceki akşam Girne’de ülkede öğrenci statüsünde olduğu tespit edilen Ürdün’lü Abdallah Muhammad Bjawi ve ülkede turist olarak bulunan Belarus’lu Antanina  Douzhkyk’ın birlikte kaldığı eve operasyon düzenledi.

Polis ekipleri evde gerçekleşen aramada, yatak odasında, yastık altına gizlenmiş şeffaf poşet içinde 30 gram hintkeneviri ve metal öğütücü ele geçirdi.

Suçüstü tutuklanan zanlılardan Abdallah Muhammad Bjawi verdiği ifadede söz konusu uyuşturucu maddeyi 500 Euro karşılığında Esentepe’den aldığını itiraf etti.

Polis, zanlıya uyuşturucu satan 1 kişinin peşine düşerken, zanlılar dün tutukluluk talebiyle Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Zanlıların yakın arkadaşları olduğu öğrenilen bir grup Ürdün’lü öğrenci görevlerini yapmak için mahkemede bulunan Yenidüzen muhabiri Ayşe Güler ve muhabirimiz Devrim Demir’e saldırdı.

Saldırgan önce Yenidüzen muhabiri Ayşe Güler’i görüntü almak isterken engellemeye çalışıp sözlü saldırıda bulundu, daha sonra muhabirimiz Devrim Demir’e yönelerek makinesini kırdı.

Saldırganın isminin Yazan Ahmad Abuyaleb olduğu öğrenilirken, saldırısını sonlandırmayarak polis ve güvenlik görevlisinin olduğu bir ortamda uygunsuz hareketlerde bulunması dikkat çekti.

Savcı Emine Taşkın, basına çirkin saldırıda bulunan Yazan Ahmad Abuyaleb’in derhal tutuklanmasına emir verirken, Girne Kaza Mahkemesi’ne giden Adli Şube ekipleri zanlıyı gözaltına alarak hücrelere yerleştirdi.

Bugün mahkemeye çıkarılacak

Hvadis muhabir Devrim Demir’e yapılan saldırının ardından tutuklanan Yazan Ahmad Abuyaleb’in bugün “Kasti hasar” ve “Uygunsuz tavır hareketten” Girne Kaza Mahkmesi’ne çıkarılması bekleniyor.

Zanlılar aleyhinde 3 gün tutukluluk alındı

Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı huzurunda görüşülen duruşmada İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Emine Taşkın, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memurunu mahkemede tanık olarak dinletti.

Polis memuru, yeminli şahadet vererek bulguları aktardı. Polis memuru, narkotik ekipleri tarafından zanlılara ait ikametgâh içerisinde önceki akşam saat 18.30 ila 19.40 saatleri arasında arama yapıldığını söyledi. Yapılan aramada yatak odası içerisinde yastığın altında ağzı kilitli şeffaf poşet içerisinde 30 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ile içerisinde hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunan metal öğütücünün tespit edildiğini dile getiren polis memuru, her iki zanlının da suçüstü gereği tutuklandığını belirtti. Polis memuru, zanlı Abdallah Muhammad Bjawi yapılan soruşturmada söz konusu maddeyi 17 Ekim tarihinde Esentepe’den 500 Euro karşılığında alındığının tespit edildiğini de açıkladı.

1 kişi aranıyor

Zanlıların olayla ilgili gönüllü ifade verdiğini dile getiren polis memuru hafta sonu olması nedeniyle ele geçirilen maddenin laboratuara gönderilemediğini belirtti.

Meseleyle ilgili aranan bir şahsın olduğunu da aktaran polis memuru, zanlıların serbest kalması halinde aranan şahsa etki edebileceğini bu nedenle de 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti. Mahkemede aktarılan olgular ışığında ise Yargıç, her iki zanlının da 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.