Gamze Baykur

Mağusa’da Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri aldıkları bir bilgi üzerine Nijerya uyruklu Muhammad Awall Bahago isimli öğrencinin evinde yaptığı aramada toplam yaklaşık 3.5 gram ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde ile uyuşturucu kalıntısı içerdiğine inanılan toplam 28 paket ele geçirdi.

Zanlı Bahago gözaltına alınırken, Bahago’ya uyuşturucu sattığı gerekçesiyle Ali Bulut isimli kişi de gözaltına alındı. “Kanunsuz uyuşturucu madde alma”, “Kanunsuz uyuşturucu madde verme” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlamalarıyla ilgili olarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Bahago ile Bulut, tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalacaklar.

İçmek ve satmak için aldığını itiraf etti…

Meselenin tahkikat memuru Cüneyt Arkın, 5 Mart tarihinde alınan bir bilgide zanlı Muhammad Awall Bahago’nun evinde kanunsuz uyuşturucu madde olduğunun öğrenildiğini söyledi. Zanlı Bahago’nun evinde ve üzerinde arama yapıldığını belirten Arkın, yapılan aramada zanlı Bahago’nun üzerinde 3 gr Senetetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde ile evin çeşitli yerlerinde uyuşturucu kalıntısı içerdiğine inanılan 28 adet paket bulunduğunu açıkladı. Arkın, zanlı Bahago’dan yapılan soruşturmada konu madde ve paketleri 2015 yılı Ocak ayı ile 1 Mart tarihi arasında farklı günlerde azar azar içmek ve satmak için zanlı Ali Bulut’tan aldığının öğrenildiğini belirterek, zanlı Bulut’un da tespit edilerek tutuklandığını açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Arkın, zanlı Bahago ile Bulut’un 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

3 gün tutuklu kalacaklar…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı Muhammad Awall Bahago ile Ali Bulut’un tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.