Havadis gazetesinden Gürsel Karagözlü'nün haberine göre; Gelir ve Vergi Dairesi Müdürü Özdemir Kalkanlı’nın evinin bahçesinde duran oğluna ait araba dün sabaha karşı kundaklandı

Gelir ve Vergi Dairesi Müdürü Özdemir Kalkanlı’nın, Kalkanlı’daki evinin avlusunda park halinde bulunan oğluna ait  JY 861 plakalı salon araba dün sabaha karşı kundaklandı. İtfaiyenin müdahalesi ile söndürülen arabanın saat 02:45 sıralarında, alev aldığı belirtildi. Kalkanlı, alevleri fark ettikten sonra itfaiyeye haber verdi. Kısa sürede olay yerine giden itfaiye, arabayı tamamen yanmadan söndürdü, ancak araba kullanılamaz hale geldi.  

Polis, arabanın üzerine meçhul şahıslar tarafından muhtemelen yanıcı madde dökülüp ateşe verilmek suretiyle kasti hasara uğratıldığı duyurdu. Havadis muhabiri ise, polisin olay yerindeki incelemenin ardından yangının, arabanın ön ve arka tekerleklerinin altına yanıcı madde yerleştirilmesi sonucu çıktığı bilgisine ulaştı. Polis, olayla ilgili geniş soruşturma başlattı. Gelir ve Vergi Dairesi Müdürü Özdemir Kalkanlı ile husumeti olabilecek kişiler soruşturuluyor. 

Kundaklamaya grevle tepki

Gelir ve Vergi Dairesi Çalışanları Sendikası (Vergi-Sen), bugün Lefkoşa Şubesi’nde 5 saatlik grev yapacak.

Vergi-Sen Genel Sekreteri Ediz Uzun, “bir süredir daire çalışanı ve müdürüne yapılan baskı, şantaj ve karalamaya yönelik haberler ile Gelir ve Vergi Dairesi Müdürünün aracının kundaklanmasını” protesto ve kınama amacıyla 08.00–13.00 saatleri arasında grev yapılacağını açıkladı.

Uzun, basın açıklamasının grev yerinde 09.00’da yapılacağını da ekledi.