4 Nisan Sokak hayvanları Günü’nde Kıbrıs Postası’ndan Cansu Yarışan'a konuşan Altın Patiler Derneği Başkanı Deniz Osman Cin, sokak hayvanlarının korunması ve bakımı için tüm halka görev düştüğünü hatırlatarak, her şeyin devletten beklenmemesi gerektiğini söyledi.

“SOKAK HAYVANLARI İÇİN TÜM HALK ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI”

Altın Patiler Derneği Başkanı Deniz Osman Cin, sokak hayvanları ile ilgili sorumluluğun devlet ve belediyeler yanı sıra tüm halka düştüğünü belirterek, herkesin sokaktaki hayvanların bakımı, beslenmesi kısırlaştırılması, gerekli aşılarının yaptırılması için harekete geçmesi gerektiğini belirtti. Gönüllü olarak herkesin sokak hayvanlarının sağlıklı yaşaması ve korunmasıyla ilgili üzerine düşeni yapması gerektiğini söyleyen Cin, “Sokak hayvanlarının korunması için devlet, yasa ve kural beklemeden tüm halkın elini taşın altına koyması gerekiyor. Herkes sokağında yaşayan hayvanları korumalı ve bu konuda üzerine düşeni yapmalı” şeklinde konuştu.

“VETERİNERLER SOKAK HAYVANLARI İÇİN İNDİRİM YAPIYOR”

Veterinerlerin sokak havyalarının bakımı için indirim yaptığını belirten Cin, tüm halkın bu konuda bilgi sahibi olması gerektiğini ifade ederek, “Veterinerler sokak hayvanlarının bakımı, aşısı, çiplenmesi konularında indirim yapıyor. Bunu birçok insan bilmiyor. Yani her sokaktaki sakinler birleşip bir sokak hayvanını kısırlaştırmak için veterinere götürürse çok az bir miktar para öder. Bu da kimsenin maddi durumunu sarsacak bir ücret olmaz. Sokak hayvanlarının sağlığını korumak herkesin görevi olmalı” dedi.

“BARINAKLARA HAYVAN BIRAKMAK İÇİN DEĞİL HAYVAN SAHİPLENMEK İÇİN GİDİLMESİ GEREKİR”

Lefkoşa, Girne, Mağusa, Gönyeli, Lefke olmak üzere KKTC’de toplamda 6 barınak olduğunu belirten Cin, barınaklara hayvan bırakmak için değil, hayvan sahiplenmek için gidilmesini gerektiğini söyledi. İnsanların petshoplardan para vererek hayvan alması yerine barınaktaki veya sokaktaki hayvanları sahiplenmesi gerektiğini kaydeden Cin, “Barınaklara hayvan bırakmak için değil hayvan sahiplenmek için gidilmesi gerekir. Satın almak yerine sokaktaki ve barınaktaki hayvanların sahiplenilmesi gerektiği her zaman dile getiriliyor. Barınakların adresleri açık olarak yazılmalı ve herkes bu adresi bilip buralardan hayvan sahiplenmeli” şeklinde konuştu.