Karpaz bölgesinde bir eşeğin ölü bulunması ile ilgili Taşkent Doğa Parkı yetkileri açıklama  yaparak eşeğin vurularak öldürüldüğünü ve olayla ilgili polis soruşturmasının sürdüğü belirtildi. 

Taşkent Doğa Parkı yetkileri, sosyal medyadan yaptıkları yazılı açıklamasında, dün akşamdan itibaren pazar günü çekildiği belirtilen bir eşek fotoğrafı ile eşeğin zehirlenerek öldürüldüğü haberi paylaşılmış .dığını belirterek "Bugün Veteriner Dairesi Veteriner Hekimi, Çevre Koruma Dairesi yetkilileri ve Polis eşliğinde yerinde yapılan incelemede hayvanın vurularak öldürüldüğü, yaranın içinden çıkan tüfek saçmaları ile belirlenmiş, hayvanın ölümünün üzerinden zaman geçtiği için ileri tetkik ya da necropsiye gerek duyulmadan gömülmesine karar verilmiştir. Polis soruşturması devam etmektedir."denildi

Taşkent Doğa Parkı yetkileri tarafından yapılan açıklamada, "Eğer doğada herhangi bir yaralı, hasta ya da yardıma muhtaç doğa hayvanı gördüğünüzde lütfen vakit kaybetmeden 1190 Yaban Hayat Destek Hatti'nı arayınız. Eğer doğaya zehir atıldığından şüpheleniyorsanız lütfen derhal Polis'i, Çevre Koruma Dairesini (123 Çevre İhbar Hattı), Veteriner Dairesini ve 1190 Yaban Hayat Destek Hattını arayınız. Hayvanın gerçek ölüm sebebinin belirlenmesinde emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkürler. Bu hayvanın canice vurularak öldürülmesi ile ilgili bilgi sahibi kişilerin Karpaz Polisine bilgi vermeleri önemle rica olunur." ifadeleri kullanıldı.