Larnaka Türk Kadınlar Derneği’nin bazı sivil toplum örgütü ve siyasi parti ilçe örgütleri ile bir araya gelerek oluşturduğu “8 Mart Platformu”, Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla İskele Atatürk Anıtı’na çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu.

Larnaka Türk Kadınlar Birliği Başkanı Fatma Yahyalar’ın 8 Mart’ın tarihçesiyle birlikte günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından, İskele Esnaf ve Zanaatkarlar Birliği Başkanı Serkan Kırmızı Kıbrıslı Türk kadınının toplum içindeki yeriyle ilgili konuşma yaptı.

İskele 8 Mart Platformu adına konuşan Larnaka Türk Kadınlar Birliği Başkanı Yahyalar, hem KKTC’deki emekçi kadınların hem de dünyadaki tüm emekçi kadınların bu anlamlı gününü kutlayıp, bu uğurda yaşamını yitirenleri saygıyla andıklarını belirtti.

Yahyalar, mücadelenin ortak olduğunu ve emeğin cinsiyetinin olmadığını da vurguladı.

 “İskele 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Platformu” olarak etkinliğe katılan herkesin siyah kıyafet tercih ederek göğsüne mor kurdele taktığı etkinlikte, pandomim gösterisi de yapıldı.

Etkinliğe İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ve Muhtar Sermet Nereli yanında Limasol Türk Kooperatif Bankası Müdürü Esra Pehlivanoğlu ve İskele’deki birçok kurum kuruluş direktörleri katılarak destek verdi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Etkinliği yarın sabah saat 08.50’de Şht. İlker Karter İlkokulu önünden başlayarak İskele Meydanı’nda, daha sonra Anavatan Parkı’nda çeşitli etkinliklerle devam edecek.