Havadis Gazetesi’nden Eniz Orakcıoğlu'nun haberine göre: Girne Karaoğlanoğlu’nda bir kilisenin bahçesinde 3 kök Hintkeneviri olduğuna inanılan bitki yetiştirmek suçundan Cengizhan Teski tutuklanarak Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Temay Sağer huzuruna çıkarıldı.

Polisten kaçtı

Soruşturma Memuru Polis çavuşu Mehmet Bayram mahkemede olayı anlattı. Bayram, 3 Ağustos günü aldıkları ihbar üzerine saat 14,30 civarı Kiliseye gittiklerini, zanlının elinde iki ayrı şişe içerisinde taşıdığı su ile tespit edildiğini ve polisi gördüğü zaman kaçmaya başladığını söyledi. Polisten kaça Cengizhan Teskinin yakalanarak etkisiz hale getirildiğini anlatan Bayram, bu kovalamaca esnasında zanlının polisle birlikte yere düşerek hem zanlının, hem de polis memurunun yaralandığını söyledi.

2 kökü söküp attı

Bayram, Zanlının gönüllü ifade verdiğini ve doktor kontrolünden geçirilerek çenesine dikiş atıldığını söyleyerek, Cengizhan Teski’nin kilisenin bahçesinde ektiği 3 kök Hintkeneviri olduğuna inanılan bitkilerin 2’sini olmadığı için söküp attığı ve sadece 130 santim boyunda tek bir köke ulaşıldığını söyledi.

“Pişmanım”

T.C uyruklu olan ve ülkemizde çalışma izni ile bulunan Cengizhan Teski ise mahkemede ailesi ile problemleri olduğunu sağlıklı düşünemediğini ve pişman olduğunu dile getirdi.

3 gün tutuklu kalacak

Soruşturma Memuru bayram zanlı aleyhine soruşturmanın yeni başladığı ve aranacak emareler olduğu için 3 gün tutukluluk istedi. Yargıcı Temay Sağer sunulan şahadeti değerlendirerek zanlının tutukluluğunun zorunlu olduğuna karar verdi ve zanlı aleyhinde 3 gün tutukluluk emri verdi.