LTB Başkanı ve TDP LTB Başkan adayı Mehmet Harmancı bu sabah sırasıyla Şehit Tuncer İlkokulu ve Esnaf ve Zanaatkârlar Odası’nı ziyaret ederek, 4 yıllık görev süresinde yapmış olduğu icraatları ve 2018-2022 dönemine yönelik projelerini anlattı. 

Mehmet Harmancı Basın Bürosu Sorumlusu Oya Gürel’in açıklamasına göre, Harmancı’ya ziyaretlerinde bazı belediye meclis üyesi adayları da eşlik etti.

Günün ilk görüşmesinde Şehit Tuncer İlkokulu Müdürü Uğur Çınar ve öğretmenlerle bir araya gelen Başkan Harmancı, Lefkoşa’nın bir kez daha 2014 öncesine kesinlikle dönmeyeceğini; geçmişteki gibi hesapsız şekilde şehrin geleceği düşünülmeden pervasızca borçlanmaların, istihdamların ve harcamaların yapıldığı dönemin sonra ererek, bu dört yılda ekonomik ve sosyal istikrarın sağlandığını vurguladı. 

Harmancı, göreve gelirken ekonomik yapının toparlanması gerektiği bilinciyle ve siyasi görüşlere bakmadan, görev aşkıyla yola çıktıklarını söyleyerek “batırılmış bir belediyeyle yola çıktık. Enkaz edebiyatı yapmadan, nasıl yapılanmaya gidebileceğimizi planladık ve yatırım yapan bir belediye haline geldik” dedi. 

Harmancı, 55 milyon TL öz kaynak, 100 milyon TL AB yardımı 45 milyon TL de TC yardımıyla önümüzdeki 4 yılda 200 milyon TL’den fazla yatırım yapma
Mezbahanın Haziran’da deneme kesimlerinin de başlayacağını ifade eden Mehmet Harmancı, bunların yanında belediyenin, sosyal belediyecilik anlamında ciddi mesafekaydettiğini söyledi. 16 aylık sürede 63 kadın ve yaklaşık bir o kadar çocuğun gelecekleriyle ilgili ciddi adımların atıldığı Kadın Sığınma Evi, halen 28 belediye arasında en yüksek düzeyde olan ‘Engelsiz’ projesi ile ilgili bilgi verdi.

Harmancı daha sonra Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkârlar Odasını (KTEZO) ziyaret ederek oda başkanı Mahmut Kamber ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü.

Harmancı burada yaptığı konuşmada da 4 yıllık icraatlarıyla ilgili bilgiler aktararak 2018-2022 dönemiprojelerine ilişkin bilgiler aktardı.

Harmancı uzun süreden beri KTEZO ile işbirliği yapan,dayanışma içerisinde birçok konunun çözülmesi ile ilgili ortak pratik geliştiren bir yönetim geliştirmeye gayret ettiklerini kaydederek, “önümüzdeki 4 yılda da bu pratikten yola çıkarak daha kurumsal, saha işlevli ve daha entegre bir modele yaratacağımıza yürekten inanıyorum” dedi. 

Bu dönemde başardıkları en önemli atılımlardan birinin de KTEZO ile de birlikte ele aldıkları istihdam garantili kalfalık ve çıraklık eğitimi olduğunu kaydeden Harmancı, “Burada kamuoyuna iki kurumun verdiği mesaj istihdam yaratılması, gençlerin zanaatkârlık eğitimine yönelmesi için bir ortak tutum ve politika belirlenmiş olmasıdır. Özellikle de surlar içerisinde istihdam sorunu yaşayan gençlerimize olanak yaratacak ücretsiz bir burs modelini birlikte geliştirmenin mutluluğunu yaşadık” diye konuştu.

Belediyenin bugün esnafın güvendiği, birlikte çalışmayı istediği, yatırım yapabilir bir noktaya geldiğine bir kez daha işaret eden Harmancı, “Önce sanayii organize duruma getirmek, daha sonra da atık yönetimini paydaşlarla kurgulamak zorundayız. KTEZO ve belediyedeki iradeyi diğer kurumlar da sergilerse bu problemin çözümü de gerçekleşecektir” dedi.

KTEZO Başkanı Mahmut Kanber de Başkan Harmancı’nın sorunları çözmekte gösterdiği gayret takdire şayan bulduklarını kaydetti. Harmancı görüşmenin ardından Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı- KTEZO Taner Akcan Çıraklık ve Yetişkin Eğitim Merkezini ziyaret etti.