Kanser hastalığı ülkenin kanayan yarası olurken duyarlı birçok insan bu illete yakalanan kişilere maddi veya manevi destekte bulunuyor. Hastalık nedeni ile saçlarını kaybeden hastalar için son zamanlarda saç bağışı yapanların sayısında artış olurken, Bayraktar Türk Maarif Koleji öğrencisi 10 yaşındaki Nuray Birinci ile Ted Koleji öğrencisi 8 yaşındaki Sesil Ergin saçlarını kanser hastalarına bağışladı. Ada Tv’de Elçin Tuncel’in programına dün konuk olan Kanser Hastalarına Yardım Derneği Koordinatörü Engin Savim, çocuklar Nuray Birinci ile Sesil Ergin, yaptıkları saç bağışının anlamını anlattı. 

SAVİM, “DUYARLI İNSANLAR DESTEK OLUYOR 

Savim, ülkede kanser hastalığı oranlarında artış olduğunu, kanser hastalığının uzun ve yorucu bir tedavi süreci gerektirdiğini, ülkede birçok duyarlı kişinin de bu hastalara destek olduğunu dile getirdi. Savim, Birinci ile Ergin’in kendileri ile temasa geçip saç bağışında bulunmak istediklerini söylediklerini ifade ederek, küçük yaşta duyarlılık gösteren çocuklara teşekkür etti. 

ÇOCUKLARDAN ANLAMLI BAĞIŞ 

Çocuklar Ergin ile Birinci de saçlarını kaybeden hastalar için bağışta bulunacaklarını, bu kararı 4 yıl önce aldıklarını ve bu nedenle saçlarını uzattıklarını söyledi. Çocuklar, saçları uzadıktan sonra tekrar bağış yapacaklarını ifade ederek herkesi duyarlı olmaya davet etti.