YDP’den yapılan açıklamaya göre, YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı ve heyeti, ziyarette bölgede yaşayanların sorunlarını dinledi, gerçekleştirmeyi planladıkları projelerden bahsetti. 

Ziyarette konuşma yapan YDP Genel Başkanı Arıklı, çiftçinin ve köylünün sorunlarını iyi bildiklerini ve bu sorunların da artık “kangren” olduğunu söyledi.

“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde çözülemeyecek sorun yok. Beceriksiz, bilgisiz,  sorumsuz aynı zamanda ranta dayalı popülist politika ve politikacılar var” diyen Arıklı, şöyle devam etti:

“Köylünün sorununu çözmek yerine, sorunları öteleyip umut vaat ederek günü kurtarmak için çalışan koltuk sevdalıları 1983 yılından bu güne sürdürdükleri popülist yaklaşımlarla halkın derdine merhem olmamışlardır. Bu da yetmezmiş gibi kendilerine uygun düzen yaratmış ve halkı ikinci plana atmışlardır. Halk merkezli politika izlemediklerinden bugünlere gelinmiştir. Bizler YDP iktidarında kırsalda yaşa, kentli ol felsefesiyle oluşturacağımız hizmetlerle, kırsalda yaşayan halkımızın tarımsal üretimin etkin bireyleri olmalarını sağlarken, kentliliğin sağladığı tüm avantaj ve imkânlardan da yararlanmalarını sağlayacağız. Ülke içinde birinci sınıf, ikinci sınıf gibi ayrımları ortadan kaldırıp eşitlik çerçevesinde din, dil, ırk, şehir ayırmaksızın bütün ülkeyi ve ülke insanını kucaklayacağız” 

Konuşmasında Ulusal Birlik Partisi, Cumhuriyetçi Türk Partisi, Demokrat Parti ve Halkın Partisi’ni eleştiren Arıklı, KKTC halkının artık sorgulayan, takip eden ve ne istediğini bilen bir halk olduğunu, “düzeni yaratan partilere” itibar etmeyeceğini söyledi.

Arıklı, Kıbrıs Türk halkının sorunlarını 3 yılda çözeceklerini ve bu konuda da iddialı olduklarını dile getirdi.