Çiğdem AYDIN - Özel Haber

Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Faiz Sucuoğlu, Çiğdem Aydın’la Günaydın programına katılarak gündemi değerlendirdi. Ulusal Birlik Partisinin kurultayının bir an evvel yapılması gerektiğini vurgulayan Sucuoğlu, seçilmesi halinde gerek erken seçim gerekse yeni bir hükumet modeli üzerinde çalışmaya hazır olduğunu söyledi.

“SEÇİM BARAJI YÜKSELTİLMELİ, KOALİSYONLAR BİR VEKİLLİ PARTİLERLE OLMAZ”

YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı’nın partisinin sadece bir milletvekili olarak mecliste temsiliyeti kaldığını Demokrat Partisinin ise kendi içerisinde yaşadığı sorunlara dikkat çeken Sucuoğlu, seçim sistemi değişmeli baraj yüzde 10 ve 8’e yükseltilmeli dedi.

Sucuoğlu, koalisyon hükumetlerinin verimli olamadığına vurgu yaparak, meclisin işleyişinin de performansının da artırılması önemli bu nedenle seçim ve halk oylaması yasasında seçim barajını yükseltmek gerekiyor , evet temsiliyet önemli ama bir vekilli iki vekilli partilerle kurulan koalisyonlarda ne yazık ki sağlıklı olmuyor dedi.

UBP KURULTAYINI EKİM AYINDAN ÖNCE TAMAMLAMALI

UBP’nin kurultayının bir an evvel yapılması gerektiğini ifade eden Sucuoğlu, meclis ekim ayında açılacak o tarihe kadar UBP kurultayını tamamlamış kadrolarını yenilemiş olması gerekiyor aksi halde ülkede icraatlar yapılamayacak, meclis nisap sorunları devam edecek ve ne yazık ki tüm bunlardan da UBP sorumlu tutulacak dedi. Sucuoğlu “biz kurultayımızı tamamlamazsak olası aksaklıklardan dolayı hem muhalefetin hedefi hem de halkın hedefi haline geleceğiz bu doğru değildir. Ülke için çalışma zamanıdır” dedi.

Delta varyantının yayılması ile ilgili de uyarılarda bulunan Sucuoğlu, en büyük tehlike bana göre düğünlerdir dedi. Ülkede yaz sezonu olması nedeniyle düğünlerin sıralandığını bazı günler iki üç düğüne birden gidildiğini belirten Sucuoğlu, sıcak kanlı insanlarız ve tokalaşma sarılmadan uzak duramıyoruz bir düğünden diğer düğüne koşuyoruz bu da bulaş hızını artıyor dedi.