Başbakan Tufan Erhürman sosyal medya hasabından yaptığı açıklamada Derinya ve Aplıç kapılarında geçişlerin başladığını belirterek, “Hepimize hayırlı olsun”ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay da “bugün itibariyle Derinya ve Aplıç kara geçiş kapılarının açılması, sadece karşılıklı ekonomik hareketlilik açısından değil, genel anlamda birbirini daha iyi tanıma ve diyaloğun artması açısından da olumlu bir gelişmedir”dedi..

İki kapının birlikte açılmasının memnuniyet verici olduğunu  ifade eden Özersay, hükümet kurulduktan sonra geçmişte sözü verilen altyapı, güvenlik, personel ihtiyacı gibi düzenlemelerin yapılmasına ve kapıların açılmasına destek verdiklerini anımsattı.

Özersay, “Zaman zaman seçim yasakları, ihale düzenlemeleri gibi nedenlerle bazı gecikmeler yaşanmışsa da iradenin varlığı olumlu sonuca ulaşılmasını mümkün kıldı. Bu bağlamda çaba ortaya koyan tüm sivil toplum örgütlerine ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Derinya ve Aplıç kapılarının açılmasının ardından Tarım Bakanı Erkut Şahali de sosyal medyadan açıklama yaptı.

Şahali “Derinya ve Aplıç geçiş noktalarının açılışının, adamızdaki belirsizliğin, eşitsizliğin ve gerilimin, ancak Federal Çözüm ile ortadan kalkabileceğinin daha net anlaşılmasına yardımcı olmasını dilerim…” dedi