Havadis'ten Duygu Alan'ın haberine göre, Partilerin yerel seçim hazırlıkları süratle devam ederken, Halkın Partisi dışında ne iktidarın diğer ortakları ne de ana muhalefet, Yenierenköy Belediye’si için henüz bir karar üretmedi.

Halkın Partisi Genel Sekreteri Yenal Senin, Yenierenköy Belediyesi’nin mevcut düzende sürdürülebilir bir pozisyonu olmadığını belirterek partinin Yenierenköy’de aday çıkarmama kararı aldığını dile getirdi.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Dursun Oğuz, Yenierenköy Belediyesi’nde aday gösterip göstermeyeceklerine ilişkin kararı hükümetin bu belediye için vereceği karara göre şekillendireceklerini kaydetti.

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri  Cemal Varoğlu, Yenierenköy’de seçim yapılmayacağı yönünde duyum aldıklarını ancak bu konuda henüz net bir kararın ortaya konmadığını ifade etti.

Varoğlu, “Dolayısıyla bu yönde partimizin de şu aşamada bir kararı bulunmamaktadır. Birkaç gün içerisinde bu belirsizliğin ortadan kalkacağı görüşündeyim” dedi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın ise partinin Yenierenköy Belediyesi’nde aday gösterip göstermeyeceği konusunun bugün karara bağlanacağını ifade etti.

Oğuz: Hükümet kararını bekliyoruz

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Dursun Oğuz, Yenierenköy Belediyesi’nin kurumsal ve yapısal anlamda akıbetinin ne olacağına ilişkin ortada henüz bir hükümet kararı bulunmadığını belirterek, UBP’nin de bu doğrultuda henüz bir karar üretmediğini kaydetti.

Oğuz, açıklamasında,  “Yenierenköy Belediyesi konusu şuanda muallakta olan bir konu, hükümet yapısal ve kurumsal olarak belediyenin geleceği ile ilgili bir tavır ortaya koymadı. Dolayısıyla biz de bu hususta bir karar üretmedik. Hükümet karar ürettiğinden partimiz de daha net bir karar verecek” ifadelerine yer verdi.

Dursun Oğuz, yerel seçim tarihine ilişkin de açıklamada bulundu. Oğuz, “24 Haziran 2018 tarihinin Cumhurbaşkanı’na gönderildi. Cumhurbaşkanı’nın onaylamasına müteakip 24 Haziran 2018 tarihi yürürlüğe girecek. Bu hususta mutabakat olduğu görülüyor. Bu durumda seçim yasakları da 10 Mayıs 2018 tarihi itibari ile başlayacak” diye konuştu.

Varoğlu: Şu aşamada ürettiğimiz bir karar yok

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri  Cemal Varoğlu, Yenierenköy Belediyesi’nin ekonomik bir çöküntü içerisinde olduğunu, hükümetin belediye ile ilgili bir takım kararlar aldığını ancak bu kararların henüz Yüksek Seçim Kurulu’ndan doğrulanmadığını ifade etti.

Varoğlu, “Yenierenköy’de seçim yapılmayacağı yönünde duyum aldık. Ancak bu yönde henüz net bir karar elimize ulaşmadı. Dolayısıyla bu yönde partimizin de şu aşamada bir kararı bulunmamaktadır. Birkaç gün içerisinde bu belirsizliğin ortadan kalkacağı görüşündeyim” dedi.

TDP Genel Sekreteri Varoğlu, seçim tarihi konusunda yaptığı açıklamada ise hükümet ortakları arasında 24 Haziran 2018 tarihinde uzlaşma sağlandığını belirtti.

Varoğlu, “24 Haziran 2018 tarihi henüz onaylanmadı ancak biz, seçim bu tarihte olacakmış gibi hazırlıklarımızı yapıyoruz” dedi.

Sorakın: Parti yetkili kurulları kararını bugün verecek

Cumhuriyetçi Türk Partisi de Yenierenköy Belediyesi’nde aday çıkarıp çıkarmayacağı konusunu bugün netleştirecek.  Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın, Yenierenköy Belediyesi’nde adaylık konusunu bugün toplanacak parti yetkili kurullarının karara bağlayacağını söyledi.

Senin: Yenierenköy’de aday çıkarmıyoruz

Halkın Partisi (HP) Genel Sekreteri Yenal Senin, sürdürülebilirliği kalmadığı gerekçesiyle Yenierenköy Belediyesi’nde aday göstermeme kararı aldıklarını belirtti.

Senin, konuya ilişkin açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Yenierenköy’de aday çıkarmıyoruz, çünkü mevcut düzende belediyenin sürdürülebilir bir pozisyonu yok. Ancak belediyeler reformu ile birlikte Türkiye’nin reform paketi ile birlikte gelecek olan maddi kaynağın aktarılması ile Yenierenköy Belediyesi’nin içinden çıkılabileceği aşikardır. Belediyeyi mevcut pozisyona sokanların da hesap vermesi gerektiği düşüncesindeyim, bu konuda elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.